Bécsi iskola

stockphoto-oktatas-tanitas-altalanos-iskola-osztalyterem-tanulo-tanar-jelentkezik-iskolapad-tabla-e1486184999947.jpgBécsben jártam iskolába, mert a családom emigrált 1984-ben, és Ausztriában éltünk sokáig. Szerettem ezt a bécsi gimnáziumot, mert jó tanáraim voltak, és a klasszikus általános műveltségre nagy hangsúlyt helyeztek. Ez azt is jelentette, hogy heti 5 óra latin vagy ógörög oktatás volt, rengeteget olvastuk eredetiben Senecat, Cicerót, Catullust, Vergiliust és a többi klasszikust. Filozófiai és történelmi ismeretek mellett ez arra is jó volt, hogy nyelvtant, nyelvi strukturákat és logikát, a fordítás mesterségét megtanuljuk. Akkoriban nem láttam ennek a hasznát (a latin halott nyelv, gondoltam), de az akkor megszerzett tudásnak ma is hasznát veszem, mert fordítóként is dolgozom. Persze nem csak klasszikus műveltségre fektettek hangsúlyt, hanem modernebb oktatásra is, ezért már akkoriban jól felszerelt informatikai laborunk volt, ami a 90-es években nem volt gyakori. Tanultunk pl. robotvezérlést, programozgattam már 14 évesen. A lányok persze halálra unták magukat az informatika órákon, azóta sem értem, hogy miért erőltetik a feministák, hogy férfiakat jobban érdeklő szakmákba "betörjenek" a nők. A bécsi műszaki egyetemen, ahol elkezdtem informatikát tanulni, 400 hallgató volt egy évfolyamon, ebből 4 nő. Ha nem érdekli a nőket az informatika és nincs is affinitásuk hozzá, akkor miért kellene mégis ezt erőltetni, kedves Google, meg hasonló femináci cégek? Vannak persze kivételek, erősen férfias jellegű és hormonháztartású, néha enyhén autista beütésű nők is, akik alkalmasak a pályára. Hormonok befolyásolják a gondolkodásunk, viselkedésünk, érdeklődésünk nagy részét. Teljesen abszurd a feminista elgondolás, hogy 50-50% kellene legyen a férfi-női arány minden szakmában és az élet minden területén. Amúgy vicces, hogy a Skandináv országokban, ahol évtizedek óta tűzzel-vassal erőltetik ezt az elvet, a nők egyre inkább választják a nőies szakmákat. Az elvárásokkal ellentétes, fordított módon reagált a társadalom a feminista igyekvésekre. Jordan Petersonnál utána lehet nézni, ezek tanulmányokkal és statisztikákkal alátámasztott tények.

 Visszatérve a Bécsi iskolához, más értelemben is befolyásolt engem az ottani oktatás. Kritikus gondolkodásra tanítottak. Ennek nem is voltam teljesen tudatában, de tavaly volt egy beszélgetésem egy házassági tanácsadóval, és ő felhívta rá a figyelmem. Szerinte az osztrák és német oktatási rendszernek ez az egyik fő jellemzője. Nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy ne kövess átgondolatlanul semmilyen ideológiát, hanem mindig gondold át kritikusan, ha bárki bármire rá akar beszélni. Ez abból is eredhet, hogy Hitler osztrák volt, és 1938-ban nem csak az osztrák lakosság többségét állította maga mögé, hanem Németországot is. Na ezt akarják elkerülni, hogy ez még egyszer előforduljon. Ezért erőlteti az osztrák és német iskolarendszer a kritikus gondolkodást. Ezt a végtelenségig ismételgette minden tanárunk: bárki bármilyen ideológiát próbál terjeszteni, ne dőljünk be neki, hanem önállóan gondolkodjunk, ne kövessünk semmilyen elvrendszert vakon. Lehet az akár nacionalista, jobboldali marhaság, ami az árja, kékszemű, szőke embereket isteníti, vagy lehet az baloldali, komcsi ideológia is, ami a munkásosztály uralmára törekszik. Lehet az radikális feminizmus is, amely a nőket akarja hatalmi pozícióba juttatni, miközben "egyenjogúságot" prédikál. Bárki bármilyen társadalmi csoportot kiemelten akar kezelni, küldjük el a francba, mert ez marxizmus, társadalomfelforgató baromság. És mennyire igazuk volt! Aktuális ez manapság is, ma is terjed nyugateurópában a kommunizmus, próbálkoznak a nácik is, és mindenféle kitalált áldozatcsoportok követelnek kiemelt bánásmódot és védelmet.

Nézzük csak meg, hogy miről szól az Isztambuli egyezmény: a nőket kiemelten kell védeni, a nők bántalmazása büntetendőbb, mint más emberek bántalmazása, stb. Meg tele van genderideológiai baromsággal, amit a libsik be akartak csempészni a törvényeinkbe, "nővédelemnek" álcázva. Az Isztambuli egyezmény egy trójai faló. Szerencsére időközben több ország is észbe kapott, és nem ratifikálja az egyezményt, sőt ki fognak lépni belőle. Az is kiderült, hogy több európai országban alkotmányellenes lenne bevezetni:

 https://magyarnemzet.hu/kulfold/alkotmanyellenes-a-genderegyezmeny-8456262

Szóval erre is jó volt a bécsi iskola. Nem dőlünk be semmilyen ideológiának, legyen az akár jobboldali, akár baloldali. Nem dőlünk be libsi agymosásnak sem, legyen az bármilyen álcába bújtatva. A libsizmus-kommunizmus kiirthatatlan, mert társadalmi igazságosságot ígér, ami soha nem is volt, és nem is lesz. De jó biznisz ezt ígérni, mert ezzel lehet hülyíteni az embereket és lehet politikai szavazatokat szerezni. Lehet ezt zöld színbe bujtatni, hogy megnyerjék a környezetvédőket, lehet ezt lilába meg szivárványszínbe bujtatni, hogy megnyerjék a homokosokat meg transzokat. Lehet ezt Isztambuli egyezménybe bujtatni, hogy a "nők érdekében" alakítsuk át a társadalmat. Nem dőlünk be ezeknek. Kaptunk már elég érzékenyítést, most már egyre többen vagyunk, akik megértették, hogy ezek káros ideológiák, kivitelezhetetlenek, és társadalmi csoportok között szítanak ellentéteket.

Minap egy Momentumos fióka dobta fel az ötletet, hogy a nyugdíjasoktól vegyük el a szavazati jogot, mert Orbánra szavaznak. Igen, pont ilyen elmebetegek ezek a csillogó szemű forradalmárok, akik bizonyos társadalmi csoportokat védelmezni akarnak, más csoportokat meg hátrányoztatni. Bolondok vagytok, kedves haladók.. Black lives matter, de mások élete nem számít? Mire jó ez, polgárháborút akartok? Pont a diszkrimináció ellen harcoltok, miközben kiemeltek társadalmi csoportokat, hogy ők többet érnek? Hogy nem láttok ti ellentmondást ebben? Értsétek már végre meg: pont az egyenjogúság miatt (amit követeltek) nem lehet bizonyos csoportokat kiemelten kezelni. Nem lehet kiemelten védelmezni vagy pozitív diszkriminációval előnyökhöz juttatni. Ez egy önellentmondásos baromság. Nem beszélhetünk cigánybűnözésről, de beszélhetünk "mérgező férfiasságról"? Amelyik pillanatban kiemelsz társadalmi csoportokat bármilyen alapon (kor, nem, etnikum, szakma, stb.) máris diszkriminációt követtél el. Férfiakat kollektív bűnösséggel vádolsz meg, ha a nők elleni erőszakot kiemelten akarod büntetni. Nincs nők elleni erőszak. Emberek elleni erőszak van, mindegy, hogy nők vagy férfiak az áldozatok, mindegy, hogy nők vagy férfiak az elkövetők. Miért olyan nehéz ezt megérteni, kedves feminácik?

Bármilyen társadalmi csoportra rá lehet fogni, hogy ő áldozat, és bármilyen társadalmi csoportra rá lehet fogni, hogy ő tettes. Nem kérünk belőle, köszönjük szépen. Elég volt már látni, hogy Hitler ezt tette. A zsidók a tettesek, akik miatt az árja németek nem tudtak úgy élni, ahogyan szerettek volna. Nosza, megoldották ezt a problémát egy kis "társadalmi átalakítással", csak hatmillió áldozatot követelt. Elég volt azt is látni, hogy Sztálin mit tett. A burzsoá polgárok a tettesek, akik miatt a munkásosztály nem tud érvényesülni. Nosza, megoldották ezt a problémát is egy kis "társadalmi átalakítással", csak százmillió áldozatot követelt. Most meg éppen a fehér heteroszexuális keresztény férfiak vannak a célkeresztben, őket kell "megregulázni". Vajon hány millió áldozata lesz ennek a forradalomnak? Soha nem fogynak el ezek a társadalmi igazságosságot követelő, ideológiafüggő elmebeteg őrültek?

Kár, hogy nem jártak többen bécsi iskolába..