Jus ad bellum

letoltes.jpgVajon mi a legfontosabb egy mai modern nő számára? Család, gyerekek, karrier, shopping, wellness, utazás? Francokat. A legfontosabb a harciassághoz való jog. Ennek van minden alárendelve. Nehogy már békésen kelljen együtt élni, a konfliktusokat kerülni és visszafogni a harciasságot. Ki van zárva. Ez már rabszolgaság lenne!

Nem, inkább fel kell áldozni a gyerekeket, a társadat, a családodat. Visszafogottság, konfliktuskerülés, kompromisszumkészség? Nem, így nem élhet egy mai modern nő. Hát ki ő, Teréz Anya? Nem, neki fontosabb, hogy harcias lehessen. Tudja ő jól, hogy nem érdemes a társával vitatkozni, mert olyan konfliktusok lesznek belőle, ami miatt tönkremegy a kapcsolat. Tudja ő azt is, hogy békében és szeretetben tudnának együtt élni, ha nem vitatkozna a társával. De csak ezért fogja vissza magát? Dehogyis. Nem lehet ő olyan dolgokra tekintettel, mint a gyerekek jövője vagy a társa és saját maga élete... A lényeg az, hogy a modern nő ne kelljen alkalmazkodjon senkihez. Pedig vannak olyan helyzetek, amikor kellene kerülni a konfliktusokat. Mikor tudjuk, hogy úgysem lehet ilyen vitákat megnyerni. Mikor tudod, hogy tönkreteszed vele a gyerekeid apját. Mikor tudjuk, hogy senkinek nem lesz jó a válás. De nem, nem lehet engedni semmiben, akkor sem. A harciassághoz való jog a legfontosabb.

Furcsa, hogy sok milliárd nő közül csak egy Teréz Anya volt. Ő valahogy "félresikerült" a feminista értékrend szerint, és elvesztette a harciasságát. Ehelyett keresztény értékeket tartott fontosnak. Együttérzést, szelídséget, türelmet, kitartást, szeretetet. De a mai modern nőnek ha erről akarsz beszélni, akkor hülyének néz. Az exfeleségem pl. teljesen felháborodott, mikor elkezdtem neki szelídségről beszélni. Hogy is képzelsz te ilyesmit? Ez alárendeltség, ez maga a pokol minden feminista nő számára! Ettől rettegnek, ez maga a sátán! Pedig hát lehet ilyesmit is olvasni a bibliában: „Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." És az is közismert idézet, hogy "Aki kardot ragad, az kard által vész el". Ezt valahogy mindig elfelejtik, és tükörbe nem néznek, mikor arról lenne szó, hogy ki kezdte a vitákat, ki az összeférhetetlen, konfliktuskereső, alkalmazkodás- és kompromisszumképtelen fél egy kapcsolatban. 

Félreértések elkerülése végett: itt nem arról van szó, hogy a mindennapos együttélés során mindig egyik fél kellene engedjen és lemondjon valamilyen jogáról. Teljesen önállóan élhet, hozhat döntéseket, stb. Csak mondjuk egyszer egy évben, mikor komolyabb vita alakul ki, akkor kellene lemondjon az "igazáról" és elkerülje a konfliktust. Az okos enged, a szamár szenved. Egyszer egy évben! Ez vajon túl nagy áldozat, amit meg kell hoznia a modern nőnek? Cserébe béke van, van két szép gyereke, szerető társa, jólét, stb. Miért nem lehet ezt mérlegelni? Valamit valamiért. Egyszer egy évben lemondok a jogomról, hogy kiharcoljam az "igazamat". Lehet, hogy nekem van igazam, lehet hogy nem. Nem érdekes. Lemondok, mert tudom, hogy többet veszítek, ha harcolok. Ez miért teljesen elképzelhetetlen és elfogadhatatlan a mai modern nőnek? Értelmes, racionális megfontolásból is megérné, és a keresztény humanitás miatt is. Megkímélem magamat és társamat is egy konfliktusos helyzettől, ami sérüléseket okoz mindkét oldalon, és mindenkinek árt.   

Nem tudom, a kereszténységben hol van a női harciasság hangsúlyozva, leírva. Én sehol nem olvastam ilyesmit a bibliában. Mégis csak olyan nőkkel hozott össze a sors, akik kereszténynek tartották magukat, de a harciasság volt a legfontosabb számukra. Gondolkodás nélkül kerestek és vállaltak minden konfliktust, nem érdekelte őket, hogy ebben tönkremegy minden. Sérelmeket gyűjtögettek és magukat sajnálták. Hogy ők milyen szerencsétlenek: nem papucsférj a társuk, és minden vita, amibe beleálltak, saját maguknak okozott sérelmet. Mint ahogyan a csatolt képeken is látszik: a harcias nő gáz-sprével fújja be az "ellenséget", ami aztán a saját szemébe megy.. A saját életét teszi tönkre. A feminista logika folyamata, amit az alábbi videó szimbolizál: 1. Előítélet, hogy minden férfi elnyomó és erőszakos. 2. Ezért harciassággal és konfliktuskereséssel kell a férfiakkal szemben viselkedni. 3. A kiprovokált konfliktusokban tönkremegy a kapcsolat. 4. A nő boldogan bújhat az áldozatszerepbe, és sajnálhatja magát, hiszen beteljesült az előítélete, amit az 1-es pontban feltételezett. Bezárult a feminista logika köre. Önbeteljesülő jóslat feminista módra.

Ezt a sérelem-keresést, konfliktus-keresést, sérelem-gyűjtögetést mára már tudományos szintre emelték a feministák. A "gender studies" és az azzal kapcsolatos akadémiai ágazatokat „Sérelem-tanulmányoknak” lehetne hívni, mivel ezek közül a "tudományok" közül sokan főleg úgy működnek, hogy bizonyos identitáscsoportok sérelmeire fókuszálnak és felkorbácsolják azokat. Bármely társadalmi csoportnak (nők, melegek, stb.) be lehet beszélni, hogy ők elnyomottak, jogaikban lekorlátozottak, hátrányos helyzetűek, és lehet őket ezért fellázadásra buzdítani. Természetesen mindenkinek lehetnek sérelmei, ez elkerülhetetlen, ha emberek között élünk. De ha harcias feministák ebből egy ideológiát csinálnak, és bebeszélik a nőknek, hogy ők a gonosz férfiak miatt kerültek konfliktusokba és szereztek sérelmeket, akkor ezzel hihetetlen társadalmi károkat lehet okozni. Az persze teljesen kizárt szerintük, hogy ők maguk keresik a konfliktusokat és sérelmeket, hogy ezzel beigazolódjon a férfiakkal szembeni előítéletük. 

Mindenki a saját hibáin és személyiségén kellene elgondolkodjon, hogy mennyire felelős ő maga, ha mindig konfliktusokba keveredik és sérelmeket él át. Persze ezt nehéz belátni, sokkal könnyebb mást hibáztatni mindenért, és áltudományokat kitalálni az összeférhetetlen, agresszív, kompromisszumképtelen nők felmentésére. Nehogy már ők maguk legyenek hibásak, hogy mindenkivel konfliktusba kerülnek és nem képesek békében együtt élni egy férfival sem! Ez van. Ilyen korban élünk. Nincs több Teréz Anya. Nincsenek többé keresztény nők. Pont azok, akik annak tartják magukat, képesek gondolkodás nélkül, kegyetlenül elbánni a társukkal. Nekik aztán semmi nem számít, csak a saját egójuk, a saját igazuk. Kihalt a keresztény együttérzés az emberekből. Ma már mindenkinek csak jogai és elvárásai vannak másokkal szemben. Nem véletlen, hogy 500.000 gyerek él ma Magyarországon csonka családban. Hajrá feminizmus, hajrá harcias nők, csak így tovább! Egyetlen ép család se maradjon!

"A nők bosszantók tudnak lenni. Mindenben okot találnak a sértődésre. Teljesen bele vannak gabalyodva az önvédelembe, az önfelvezetésbe, az öndramatizálásba. A férfiakkal nem kell manőverezni, ott csak ütközöl. Nőkkel olyan, mint a cselgáncs, folyton azt kell nézned, mikor gáncsolnak." John Updike

giphy.gif