Új dimenzió a társadalomrombolásban

Sokáig azt hittem, hogy a baloldali pártok csak tehetségtelen, buta, korrupt politikusokból állnak, de nem rombolják szándékosan a társadalmat. Összeesküvés-elméletnek gondoltam, mikor másoktól azt hallottam és olvastam, hogy szándékos, tudatos társadalomrombolást végeznek. Annak tudatában voltam, hogy mindig is voltak olyan csoportok, akiknek érdekében áll a társadalmi rend megszüntetése, mert az anarchiában jobban tudnak érvényesülni, a zavarosban halászni, lopni, csalni, a tömegeket manipulálni és kihasználni. De mégsem hittem el, hogy vannak baloldali csoportok, akik tudatos rombolást akarnak végezni. Azt gondoltam, hogy vannak a Gurcsány-féle szocik, akik hazudnak, lopnak, csalnak, ahogyan a vezetőjük ezt el is ismerte az öszödi beszédben, és vannak az SZDSZ-es libsik, akik ugyancsak lopnak és csalnak (lásd 4-es metró), de emellett még egy neoliberális ideológiával megfertőzve társadalmi károkat is okoznak. Kiszolgáltatták az embereket például a devizahitellel adósságcsapdába juttató bankoknak. Kiszolgáltatták az embereket a multinacionális cégek rabszolgatartó gyakorlatának, alacsony bérek és magas árak mellett, és kiszolgáltatták az embereket nagy közműszolgáltató cégek magas árainak és extraprofitjának. Kiszolgáltatták az embereket a bankoknak, multiknak, mindenkiből jelzálog-rabszolgát csináltak. Tehát a vadkapitalizmus/neoliberalizmus ideológiájával okoztak hatalmas károkat. Egy katasztrofális koalíció volt ez a szoci-libsi összefogás, aminek eredménye az lett, hogy az emberek eladósodtak, az ország eladósodott, és 2008-ra a csőd szélén állt. De ez mind csak az inkompetencia és lopás következménye volt, és nem volt látható egy egyértelmű, tudatos szándék, ami arra irányult volna, hogy tönkretegyék a társadalmat. Tehát a károkozás csak „mellékterméke” volt a politikájuknak.

Most feltűnt viszont egy új mozgalom is a baloldalon, amely új dimenziókat nyitott a társadalomrombolásban: Soros civiljei. Ők már nem csak a szoci korrupcióval és a libsi ideológiával okoznak társadalmi károkat, hanem tudatosan meg akarnak szüntetni minden nemzetet, állami szervet, és társadalmi közösséget. Ezt nyíltan vállalják, és leírják a programjukban. A nyílt társadalom, amit el akarnak érni, azt jelenti, hogy nincsenek országhatárok, nincsenek nemzetállamok, nincsenek állami szervek, nincsenek egyházközösségek, nincsenek népcsoportok, nincsenek családok. Csak „szabad”, individualista egyének vannak, akiknek nincsen semmilyen kötelezettségük semmilyen közösséggel szemben, hanem csakis saját maguk felelősek saját sorsuk és életük iránt, tehát korlátlan szabadságot élveznek. Ez a szabadság szektája, amely minden társadalmi rendet és közösséget korlátnak tekint, és le akar rombolni.

Egy hatvanoldalas tanulmányban bírálja a Helsinki Bizottság és több, Soros György támogatását is élvező szervezet az „illiberális államokat” – írja a Magyar Idők. „Soros kitartottjai a liberálisok uralmát különféle, a kommunizmusból már jól ismert módszer alapján valósítanák meg, mint például a hálózatosodással, a politikusok megkörnyékezésével, belső bomlasztással. Úgy látják, a nemzet és a nép nem létező fogalmak, és a nőkre, a homoszexuálisokra, valamint a külföldiekre pedig a hagyományok és a keresztény erkölcsiség jelentik az egyik legnagyobb veszélyt.

A „beteg demokráciákról” szóló dokumentumban javaslatokat is tesznek: egyebek között a hálózatosodást, a zavarkeltést és a megfigyelést, valamint a második világháború végén hatalomra törő kommunisták által is kedvelt szalámitaktikát ajánlják az illiberális államok ellen küzdő csoportok figyelmébe.

A tanulmányban ostobának nézik a választókat, hiszen – mint azt többször is hangsúlyozzák – a liberális demokrácia és az emberi jogok ellenségei törvényes választásokon, a választók többségének támogatását elnyerve jutottak kormányra. Ez azonban szerintük nem legitimálja például a magyar kormány intézkedéseit.

A dolgozatból kiderül, hogy a szerzők tagadják a nagyobb közösségek létét, számukra csak egyének léteznek – esetleg olyan, szükség esetén áldozati szerepben feltüntethető csoportok, mint a romák vagy a nők. A nőkre, a homoszexuá­lisokra, de még a külföldiekre is a hagyományok és a keresztény erkölcsiség jelentik az egyik legnagyobb veszélyt – áll az irományban, amely azt is leszögezi, hogy a nemzet, a nép egy képzeletbeli közösség.”

Nos, ez egy új dimenzió. Ez már nem holmi összeesküvés-elmélet, ez programatikusan megfogalmazott, tudatos társadalmi rombolás, ami ellen minden értelmes embernek fel kell lépnie. Mert ugyan kicsi ez a szabadság-szekta, de Soros pénzével megtámogatva hatalmas károkat tudnak okozni. A szabadság-szekta nem csak izmus-rajongókból és ideológiai őrültekből áll, hanem hozzájuk csatlakoznak a jellemtelen, elvtelen, tévelygő emberek is, akik jó pénzért minden politikai mozgalom élére állnak. Csatlakoznak hozzájuk a tehetségtelen, viselkedés-zavaros, félkegyelmű, lelkibeteg szociopaták is, akik azért reménykednek a társadalmi felfordulásban, mert másképpen nem tudnak érvényesülni. Tanulással, becsületes munkával, renddel és fegyelemmel ezek az emberek nem tudnak érvényesülni, ezért inkább csatlakoznak a szektához, ahol hirtelen fontos szerepet kapnak, hiszen ők az áldozatszerepbe bujtatott emberek, a szekta által kedvezményezett kisebbségi „elnyomott, hátrányos helyzetű” csoportok.

Nem hittem volna, hogy a Gyurcsány-SZDSZ összefogásnál lehet még lennebb süllyedni. De lehet. Sorosék megtették.

http://magyaridok.hu/belfold/zavart-keltenenek-soros-fele-civilek-2713219/