Hányinger a buszon

busz.jpg

Azon gondolkodom, hogy vajon csak nekem van-e olyan szerencsém, hogy majdnem hetente végig kell hallgassak a buszon egy olyan telefonbeszélgetést, amiben egy „anyuka” panaszkodik a tartásdíjra és férjére, akitől elvált. Értem én, hogy 67%-os válási aránynál gyakori jelenség lehet, de mégis mindig hányingerem lesz, ha hallok egy ilyen szubhumán, rágcsálóarcú, affektáló, beképzelt, öntelt majmot, aki magára költi a férje által megkeresett pénzt, és közben még szapulja is a szerencsétlent, akitől elvette a gyerekét. Ma reggel amúgy is enyhe hányingerem volt, a kanyargó buszon meg még inkább felerősödött, és tényleg azon gondolkodtam, hogy észrevenné-e az előttem ülő nőstény, hogyha diszkréten a csuklyájába hányok.

Ilyen mondatok hagyták el a kedves kis száját, gondolom egy barátnőjének panaszkodott: „Fiiigyúúúú…, kééépzeld…. Ma mikor jött a gyerekééért, azt kééérdezteee, hogy miért nincs a gyereknek más cipője, csak a gyumicsizma, amit ráadtam. Azééért bazdmeg, mert az az 50 ezer, amit havonta fizet a gyerekre, az nem elég semmireee… Fogalma sincs, hogy mennyi mindent fizetek a gyereknek… az óvodai étkeztetés… meg veszek ruhát… meg kéthetente cipőőőt.. „

Fel sem tűnt neki az ellentmondás, hogy ha kéthetente vesz cipőt, akkor miért van a gyereknek csak egy gumicsizmája?

Másik örök téma, amit hallok a buszon: étkeztetés. Ami ugye ingyenes az óvodába járó gyerekek 90%-nak (2021-ben például 270 ezer gyereknek) Azok a kisgyerekek jogosultak ugyanis szociális étkeztetésre, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb nettó munkabér 130 százalékát. Tehát a minimálbér 200 ezer forintra emelésével már azok is igényelhetik az ingyenes étkeztetést, akiknek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el a 172 900 forintot.

Ezek szerint a rágcsálóarcú asszonyka a jólkereső felső tizezerhez tartozik? Vagy csak egyszerűen hazudik? Ingyenes étkeztetés, ingyenes tankönyv, iskolakezdési támogatás mellett még az exférjet is le kell húzni, „mert semmire nem elég a tartásdíj…”

A telefonbeszélgetést tovább hallgatva gyorsan kiderült, hogy mire költi a tartásdíjat:

„..megyeeek fodrászhoz, lenőtt a hajam, újra kell festeniii…. Most azon gondolkodom, hogy ilyen afró fonást csináltatok, kurvaa joool nézne ki szerinteeem… vagy póthajat befonatok, igeeen…”

Tudjuk, ugye, hogy mennyibe kerül a női fodrász? Már egy sima férfi hajvágás is ötezer, de a női fodrász 15 ezernél kezdődik, és a határ a csillagos ég. Mindegy, gondolja a rágcsálóarcú, követelőző, rabszolgatartó nőstény, „én megérdemlem”. Egó, egó, egó, erre nevelték ezt a nemzedéket. Használj ki mindenkit, akit lehet, élősködj másokon, és költsd magadra, hiszen „megérdemled”. Miért? Csak. Ezt mondják a reklámban. A fodrász persze csak egy a sok közül… műkörmös? Persze, az mindenképpen kell. Magyarország egyik leggazdagabb embere a Crystal Nails műkörmös cég tulajdonosa. Hol élünk, Úr Isten! De kell persze jóga is, meg masszázs, meg szolárium, meg kozmetikus, meg csakra-mérés, és aura-fotó. Sarlatánoktól nem sajnáljuk a pénzt, azt amúgy is ingyen kapjuk a gyerek kisemmizett apjától, a rabszolgától. Arra költjük, amire akarjuk… és még panaszkodunk is, persze, hogy nem elég. Na de örüljünk, ha az ex-nőstényünk csak magára költi a pénzt, mert költheti akár az új pasija eltartására is. Ingyenélőből van bőven, férfiak között is. Gyorsan kiszimatolják, hogy itt egy „elhanyagolt” asszonyka, sok ingyen pénzzel, akit lehet kényeztetni és kihasználni.

Rosszul vagyok, mikor ilyen nőstényeket látok. És ez a viselkedésminta, ez a mentalitás generációról generációra csak tovább erősödik. Valamilyen elmebeteg elképzelés került bele az emberek fejébe, hogy nem kell dolgozni. Valahonnan kapjuk a pénzt, mert az nekünk jár. Mint ahogyan az áram is a konnektorból jön. Azért nem kell megdolgozni. Látszik ez abból is, hogy a libsi pártok az alapjövedelmet követelik egész Európában. A lusta, buta, műveletlen, proli tömegeknek osztogatni kell a pénzt, mert „ez jár”. Hiszen minden nap azt látják a reklámban, hogy fogyassz, vásárolj, mert csak akkor lehetsz boldog. A válási biznisz is erre épül. Szülj egy gyereket, aztán rakd ki a férfit a lakásásból és tartasd el magad, hiszen te mint elvált nő áldozatszerepet kapsz automatikusan. A bíróságtól meg a társadalomtól is. Ezt az áldozatszerepet harcolták ki a libsik és feministák 1968 után. Évtizedek agymosásának eredménye. Anya és gyerek, ez egy külön kategória, az élet minden terén előjogok járnak nekik. „Mama si copilul”, még egy ilyen román rajzfilm is dereng valahol emlékeimben. Agymosással, tűzzel-vassal kiharcolt áldozatszerep, ami automatikusan feljogosít arra, hogy előjogaid legyenek. Hogy követelőzhess. Hogy eltartsanak. Hogy panaszkodj az eltartódra. Hogy egy ingyenélő, szemét söpredék legyél, és a gyerekedet ürügyként használva bárkit megzsarolhass. Hogy elvedd a gyereket az apjától, hogy ellene neveld a gyereket, hogy megtagadd a kapcsolattartást, hogy pereskedj, és végrehajtót küldj a gyereked apjára.

Meddig fog ez még igy lenni? Tavaly bevezették a váltott elhelyezést, most már elméletben akár egyenjogú szülők is lehetnénk. Követem az elvált apák fórumait, nem sok ilyenről hallok még… értetlenül látom és olvasom, hogy az apák még mindig becsicskulva hagyják magukat kisemmizni, és fizetik a sokszázezer Ft tartásdíjat, miközben arról írnak, hogy az ex-feleség nem engedte a gyereket hozzá. Mi az, hogy „nem engedte”? Talán a tulajdona? Miért kellene te engedélyt kérjél bárkitől, hogy a gyerekeddel lehess? Elképesztő, ahogyan ez a jogfosztás beépült az emberek fejébe. Gondolom, évtizedekbe fog telni, amig a társadalom és a bírósági gyakorlat is eljut oda, hogy az „anya gyerekkel” nem egy automatizmus, nem egy privilégium, nem egy áldozatszerep, hanem kivétel. Az alapeset meg az, hogy nincs kisemmizett szülő, nincs tartásdíj-rabszolga, nincs gyerek-kisajátítás, hanem szülői egyenjogúság van!

Folyik ám az érzékenyítés még mindig a feminista-sorosista szervezetek részéről, hogy ez ne történhessen meg. Szóval nem egyértelmű, hogy merre haladunk. Ha abból indulok ki, hogy hány ilyen „nőstény követel több tartásdíjat”-telefonbeszélgetést hallgattam végig a buszon utóbbi időben is (és olvastam fórumokon, közösségi médiában), akkor az azt mutatja, hogy nincs semmi előrelépés. Marad az áldozatszerep, marad a rabszolgatartás.

Mondjuk kaptunk sokan ellenkező irányú érzékenyítést is bőven, mi elvált apák. Leírtam én itt már a saját válásomat is… nem akarom ismételni… de csak új fejleményként annyit még leírok, hogy sikeres volt az exem ellennevelése, a kamasz fiammal alig van már kapcsolatom. Ő az, aki 2014-ben, mikor elváltunk, hétéves korában megkérdezte tőlem, hogy „apuka, miért nem fizetsz tartásdíjat”? Azt sem kellett volna tudja, hogy mi az a tartásdíj. Majd megtudod te is, kisfiam, hogy mi az. Mikor majd a te családodat számolja fel egy nőstény, téged semmiz ki, a te gyerekeidet veszi el és neveli ellened. Kedves anyádnak odaadtam minden pénzem, hogy ne számolja fel a családot. Ebből a 20 millióból vette azt a 3 szobás lakást, ahol laktatok 5 évig, és ebből vette azt a házat is, ahol most laktok. Persze, hazudott, mikor kicsalta a pénzem, és utána még 4 évig pereskedett, hogy még több pénzt lehúzzon rólam. Semmi más nem érdekelte. Azzal is zsarolt, hogy ha veletek akarok lenni, akkor még többet fizessek. Majd egyszer megérted ezt is, fiam. Megvannak ám a fotók is, amiről majd láthatod, hogy anyádnak mire kellett a pénzem. Minden héten más frizurája volt. Na meg új ruhatár. Nézd csak meg a fotókat, fiam. Anyád egy hátizsákkal jött hozzám Erdélyből, semmije nem volt. Mindenét nekem köszönhetné, de nem köszöni, hanem ehelyett felszámolta a családunkat, kifosztott, és mindent megtett, hogy elidegenítsen titeket tőlem. Ti csak annyit hallottatok tőle, hogy „apád nem fizet”.  Majd átéled te is ezt, fiam, kétharmados esélyed van erre.

És ha nem lett volna elég ez az érzékenyítés, jött még a második nőstény is. Ő nem egy hátizsákkal, hanem 9 millió Ft adósággal. Ez volt a "hozománya". Kifizettem az adósságát. Hálából ő is felszámolta a családunkat, és elrabolta a két gyerekünket. Aztán persze ő is kérte a tartásdíjat. Miért is ne? Fizessek a családom hóhérjának, egy gyerekrablónak, ez csak magától értendő. Nekem soha nem lenne pofám pénzt kérni attól az embertől, akitől elvettem a gyerekeit, akinek felszámoltam a családját, akinek tönkretettem az életét. Neki ez nem probléma, nem jelent gondot. Vastag a bőr… Még annyit sem tett meg, hogy a családi adókedvezmények érdekében a gyerekek lakcímét nálam hagyja. Elég lett volna az ideiglenes lakcím is, az állandót vihette volna. Nem, neki mindkettő kellett. Mikor tavaly 809.000 Ft adót lehetett visszaigényelni, akkor neki is eszébe jutott, hogy az bizony jól jönne… meg is írta nekem, hogy lemond az egyedül nevelő szülő kedvezményről (havi 1 ezer forinttal több családi pótlékot kap ezért) és igy kérhetjük az SZJA visszatérítést. Hát, csak ígéret maradt, mert a NAV ellenőrzése után kiderült, hogy ő továbbra is egyedülállóként van nyilvántartva, és emiatt velem visszafizettették a 809 ezret, kamatostól. Amúgy nem csak ennyit buktunk, hanem a dupláját… ugyanis mindketten igénybe vehettük volna. Ő azért nem tudta igénybe venni, mert az adójából már levonták a havi 40 ezret, ami rendszeres családi kedvezmény a két gyerek után. Ha viszont átengedte volna ezt a kedvezményt nekem (természetesen neki utaltam volna vissza) akkor én ezt is és a 809 ezret is igénybe tudtam volna venni. Ő meg a 809 ezret. Mindegy, buktuk, ő valószínűleg nem is érti ezt az egészet, túl bonyolult neki. Az nem gond, ha miatta a gyerekek milliókat buknak, a lényeg, hogy „az apa nem fizet”.

Szóval engem érzékenyítettek erre a témára bőségesen a kedves exeim. Lehet, hogy másképpen én sem hallanám meg a buszon, mikor a rágcsáló arcú nőstények telefonálva okádják magukból a gyűlöletet, amit az eltartóik iránt éreznek, mert az nem fizet eleget. Pénzből soha nem elég, mindig több kell. A pénz, az jár neki, hiszen ő „anya gyerekkel”. Vagy mondhatnánk azt is, hogy egy hányingert keltő élősködő gyerekrabló.   

 https://ripost.hu/sztar/2023/01/hogy-lett-hazank-37-leggazdagabb-embere-jakob-zoltan

https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/01/identol-tobben-jogosultak-ingyenes-gyermeketkeztetesre