Marxizmus és cipőméret

barley.jpg

Miért kellene ma Marxal foglalkozni? Egy száz évvel ezelőtti ideológus volt, akinek az írásai és elméletei alapját képezték a munkásosztály lázadásának, a kommunista „forradalomnak”, ami aztán sokmillió ember halálához és teljes kontinensek gazdasági csődjéhez vezetett. Megbukott és társadalomrombolónak bizonyult minden, amit kitalált és terjesztett. Egy káros utópia, amit tűzzel-vassal irtani és tiltani kellene, ugyanúgy, mint a fasizmust.

De nem ez történik. A nyugateurópai és amerikai egyetemeken újra vállalhatóvá vált a Marxizmus, sőt divatos lett. Németországban Marx-szobrokat avatnak, olyan magas szintű politikusok részvételével, mint Juncker, az EU bizottság volt elnöke, és Barley, az EU parlament alelnöke (a fotókon ő látható). Mi itt keleteurópában döbbenettel nézzük ezeket a folyamatokat, hiszen mi átéltük a kommunizmust. Tudjuk milyen volt. De nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy a Soros szervezetek aktívan támogatják a Marxizmus terjedését. Például a „Black lives matter” egy marxista mozgalom, amely több százmilló dollár támogatást kapott a Soros szervezetekről.

Mi a lényege a Marxizmusnak? Az, hogy vannak a társadalomban elnyomó csoportok, és elnyomottak. Ezek folyamatosan harcolnak a hatalomért, és ha nem, akkor buzdítani kell őket, hogy harcoljanak a jogaikért. Harcoljanak az elnyomók ellen. Száz évvel ezelőtt, Marx korában még igaz is volt ez az elmélet. Valóban volt egy tőkeerős, nagykapitalista réteg, például gyártulajdonosok, akik kihasználták a munkásokat, napi 12 órát dolgoztatták éhbérért. Nem voltak szakszervezetek, nem voltak jogszabályok, melyek védték volna a munkásokat. Nyomorban éltek, embertelen körülmények között. Ipari forradalom volt, szabályozatlan vadkapitalizmus volt, hatalmas népességszaporulat. Ilyen körülmények között Marx elmélete könnyen kirobbantotta a kommunista forradalmat, amivel meg akarták fordítani ezt a társadalmi helyzetet. Egyenlőségről beszéltek, de valójában elkobzás, kifosztás, gyilkolás várt az addigi elnyomókra. A „munkásosztály uralma”, amiről beszéltek, egy kivitelezhetetlen őrület volt, elmebetegek ámokfutása.

Mi köze ennek a cipőmérethez? Nos, a társadalmi egyenlőtlenségekre két magyarázat van: az egyik a marxista, ami szerint azért vannak hátrányos helyzetű, „elnyomott” csoportok, mert mások uralkodnak fölöttük és kihasználják őket. A másik elmélet szerint azért vannak társadalmi egyenlőtlenségek, mert genetikai, biológiai okokból nem vagyunk egyformák. Minden velünk született tulajdonság egy haranggörbe alakú eloszlást mutat. Például a cipőméret: van sok ember átlagos cipőmérettel (38-43), és van kevés ember nem átlagos cipőmérettel (35-37) illetve (45-52). Ugyanez igaz a testmagasságra vagy testsúlyra. Ugyanez igaz az intelligencia-szintre is. Velünk született, genetikailag meghatározott tulajdonság, amely nem változik életünk során. Ez a fő oka a társadalmi egyenlőtlenségeknek.

Nehéz ám ezt megérteni és elfogadni. Főleg azoknak, akik kevésbé jó tulajdonságokkal születtek. Alacsonyak, kövérek, csúnyák, buták, tehetségtelenek, stb. Nekik mennyivel könnyebb a marxista uszítókra hallgatni, hogy: „Ne hagyd magad elnyomni! Ne hagyd magad kihasználni! Azok ott fenn uralkodnak rajtad, ezért vagy te a társadalom alján!”. A marxisták ebből hasznot húznak. Ezzel politizálnak, ezzel próbálnak hatalomra jutni. Könnyű préda a buta ember, könnyen lehet uszítani, könnyen lehet manipulálni. Ráadásul sokan vannak az alsó társadalmi rétegekben. És valljuk be: melyik takarítónő nem szeretne főnök lenni, jó fizetéssel, céges autóval? Ezért kiirthatatlan a marxizmus.

Ezt az elnyomó-elnyomott viszonyt minden társadalmi csoportra rá lehet vetíteni, és a marxisták meg is teszik: az elnyomó patriarchátus miatt nincsenek nők vezető pozíciókban, hanem otthon kell maradjanak háztartást vezetni és gyereket nevelni. Az elnyomó fehérek miatt nem kapnak a feketék jó munkahelyeket és szegénységben kell éljenek. Az elnyomó európaiak miatt éheznek Afrikában. Az elnyomó magyarok miatt nyomorognak a cigányok. Az elnyomó normális többség miatt szenvednek a homoszexszuálisok, a szellemi fogyatékosok és hasonló kisebbségek. Lehet ezt folytatni bármilyen csoporttal. A lényeg, hogy egymás ellen uszítsuk a társadalmi csoportokat, és ebből politikai hasznot húzzunk. Ez a marxizmus lényege, amit baloldali pártok mindig is tökéletessé fejlesztettek és műveltek. Mindig is voltak és lesznek manipulálható tömegek a társadalom alján, akik ilyen politizálásra fogékonyak. Bárkinek könnyű bebeszélni, hogy te egy elnyomott áldozat vagy, lázadj fel és szerezd meg a téged megillető pozíciót a társadalomban! Csak ugye az a baj, hogy ha ránézel a haranggörbére, amely minden emberi tulajdonság eloszlását mutatja, akkor láthatod, hogy a csúcson kevesen vannak. Kevés a zseni, sok az átlagos intelligenciájú ember. Nem lehet mindenki főnök. Lehet a társadalmi rétegeket piramishoz is hasonlítani. Sokan vannak az alján, kevesen a tetején. Ha megforditasz egy piramist, akkor mi történik? Nem lesz stabil, felborul. Könnyű lenne ezt megérteni… de nem, a marxisták újra meg újra forradalmat csinálnak, hogy legyen igazságos a társadalom. Akkor is, ha nem tud az lenni. Nem születünk egyformának, nem egyformák a génjeink.

Mindig,  amikor forradalmat csinálnak a marxisták, akkor jó ideig káosz van, anarchia. Sok áldozattal jár minden forradalom, rengeteg veszteséggel. Évtizedekig tart, amig visszaáll a rend, és visszarendeződik mindenki a helyére. Arra a helyre a társadalomban, ami őt megilleti a vele született tulajdonságai alapján. Aztán eltelik újra pár évtized, és a marxisták kezdik elölről az egészet, felborítják a rendet. Én csak remélni tudom, hogy most nem egy ilyen folyamat elejét látjuk. Remélem, hogy elértünk egy olyan stabilitást, életszínvonalat, jólétet, amiben már nem könnyű marxista forradalmat csinálni. Próbálkozások láthatóak, Soros minden területen nyomul: óvodáktól kezdve egyetemekig, bíróságoktól kezdve a médiáig, mindenhol ott van és „érzékenyít”. Próbálja az „elnyomottakat” felemelni. Börtönbiznisz, cigány-szegregációs kártérítés, migráns-betelepítés, LMBTQ propaganda. Megtalálja az „elnyomottakat” és megbünteti az „elnyomó” többséget, a normális embereket. Borzalmas látni, hogy látszólag épeszű emberek bedőlnek ennek a marhaságnak, és haladunk újból a társadalmi rend felborítása felé.

Pedig nincs lehetősége senkinek a cipőméretét megváltoztatni. Nincs lehetősége az intelligencia-hányadosát megváltoztatni. Nincs lehetősége a kreativitását és tehetségeit megváltoztatni. Lehet persze tanulni, fejlődni, előre jutni az életben. De az alapfeltételek adottak mindenki számára. Rég volt már az, amikor a társadalmi pozíciónk attól függött, hogy nemesi családba vagy jobbágycsaládba születtünk. Rég volt már az, amikor a társadalmi pozíciónk attól függött, hogy nőnek vagy férfinak születtünk. A jogszabályaink, társadalmi rendünk alapján esélyegyenlőség van. Erős szociális hálóval segítjük az elesetteket, a rászorulókat. Mindenféle diszkrimináció tilos. Sőt, pozitív diszkriminációval nyomják felfele a kevésbé tehetséges embereket. De mindez nem változtat a genetikán. Volt is, van is, lesz is haranggörbe eloszlás az emberek öröklött tulajdonságaiban. Semmilyen társadalmi berendezkedés, semmilyen ideológia vagy utópia nem tud ezen változtatni.

A marxistákat meg el kell küldeni az anyjukba.