Választások időszaka

moslekkoalicio.jpgElkezdődött az áprilisi választás végső hajrája, a megszokott hisztérikus kampány hajrája. Magyarországon különös agresszivitással és gyűlölködéssel folytatják az emberek ezt a politikai harcot, és próbálják meggyőzni vagy lejáratni egymást, saját igazuktól elvakultan, fröcsögő indulatban fürödve. Saját ismeretségi körömben is folyik az ilyen politizálás, és ez késztetett arra, hogy leírjak néhány gondolatot a jelenlegi politikai helyzettel kapcsolatban.

Először is ugye itt van a migránskérdés. Erről már volt népszavazás, és a választók 98%-a kinyilvánította, hogy nem akar bevándorlókat befogadni. Számomra érthetetlen, hogy ezután is vannak még pártok, akik erőltetik a bevándorlást, hiszen ezzel szembe mennek a választók akaratával. De nem csak politikusok erőltetik továbbra is a bevándorlást, hanem balliberális megmondó-emberek is a közösségi médiában. Teljesen megdöbbentett minap egy migránsbarát nő bejegyzése, amiben leírja, hogy neki csak jó tapasztalatai vannak migránsokkal, és aki migránsellenes írásokat mer megosztani, azt azonnal törli az ismerősei közül. Mert ez szerinte gyűlöletkeltés. Micsoda eltévelyedett, zavaros, beteges gondolatok ezek! Hiszen pontosan ő az, aki kirekesztéssel, kiközösítéssel fenyegeti azokat, akik nem értenek vele egyet! Pontosan ő az, aki agresszív, gyűlöletkeltő módon viselkedik, és saját ismerőseit fenyegeti kizárással, csak mert nem értenek vele egyet. És ez az ember azt hiszi magáról, hogy ő milyen toleráns és humánus, mert migránsbarát… Ezek az emberek nem néznek a tükörbe? Nem gondolják végig, hogy mit írnak? Nem veszik észre, hogy teljesen jogtalanul követelik a migránsok befogadását? Fogalmuk sincsen a demokrácia szabályairól: ha egy 2%-os migránsbarát kisebbség be akar fogadni menekülteket, akkor megteheti ezt, SAJÁT házába, SAJÁT költségére, SAJÁT kockázatára. De ne várja el ugyanezt a többségi közösségtől, aki 98%-ban kinyilvánította, hogy nem akar bevándorlást! És ne merjen senkit fenyegetni, vagy nyomás alá helyezni, aki nem akar migránsokat! Micsoda elvakult, gazember, agresszív, manipulatív magatartás ez? Sajnos van egy széles választói réteg, akinél működik ez a megfélemlítés, akik nem merik vállalni a migránsellenes véleményüket, mert a ballibsi megmondó-emberek kiközösítéssel fenyegetik meg őket. Holott teljesen jogosak az aggodalmaink és fenntartásaik a migrációval kapcsolatban: meg akarjuk őrizni az európai kultúrát, identitást, életmódot. Nincs ebben semmilyen szégyellnivaló, nincs ebben semmi gyűlöletkeltés, nincs ebben semmi rasszizmus. Szerencsére a Fidesz egyre egyértelműbben kommunikálja ezt a tényt, és ez lesz a választásokat eldöntő egyik legfontosabb kérdés. A saját mellüket veregető, öntelt migránssimogatóknak meg azt kellene végig gondolni, hogy: te azzal büszkélkedsz, hogy toleráns vagy, humánus vagy, mindenkit elfogadsz és beengedsz. De a migránsok, akik jönnek, egyáltalán nem toleránsok, nem humánusok és nem elfogadóak. Ők majd simán kiközösítenek téged, és elűznek saját hazádból, amint többségbe kerülnek. A migránsbarátok ezt nem értik meg, annyira hülyék, és ezzel sajnos veszélyeztetik a normális többséget is, aki nem akar bevándorlókat befogadni Európában. Ez a választások tétje, nem csak Magyarországon.

Második téma: a Fideszt le kell váltani minden áron, mert a haverok zsebét tömi ki pénzzel és állami megbízásokkal. Ezt is szajkózzák sokan az ismerettségi körömben is. Főleg olyan emberek, akik képtelenek saját véleményt formálni bármiről is, hanem mindig az éppen divatos (megmondó-emberek által terjesztett) gondolatokat teszik magukévá. Ettől érzik magukat okosnak és a tömegből kiemelkedőnek. Ha képesek lennének saját gondolatokat megfogalmazni, és átgondolni az ilyen sablonos butaságok hátterét, akkor pár dolog feltűnhetne nekik is:

- több millió Fidesz-támogató van Magyarországon, és közel egymillió állami szférához tartozó közalkalmazott. Nem lehet őket kizárni állami megbízásokból, vagy pályázatokból, csak azért, mert kormány-közeliek, vagy Fidesz-támogatók. Bármely pályázat vagy állami támogatás nyerteséről ki lehet mutatni, hogy ő vagy valamelyik családtagja kormánypárti. Ez nem jelenti azt, hogy jogtalanul, korrupció árán, haveri alapon kapta volna meg a megbízást vagy támogatást. Ez rosszindulatú, hazug vádaskodás.

- Természetesen előfordulhat, hogy több tízezer pályázatból valahányat tényleg jogtalanul, haveri alapon ítéltek oda. Előfordul korrupció is, minden kormányban. De nem mindegy, hogy milyen mértékben. És az sem mindegy, hogy közben a kormány eladósítja és csőd szélére juttatja-e az országot, ahogyan Gyurcsányék tették, vagy gazdasági növekedést produkál, mint a Fidesz! Az utóbbi 8 évben csökkent a munkanélküliség és az államadósság, nőttek a bérek, fejlődött a gazdaság. Ezeket a Fidesz-gyűlölő libsiket nem érdekli mindez, mert nekik csak az számít, hogy a Fideszes haverok is kapnak állami pénzeket. Ez is egy elvakult, irracionális, buta gondolkodásmód. Korrupció mindig is volt, mindig is lesz. Ez nem ok arra, hogy leváltani akarjunk egy kormányt. Sokkal fontosabbak az ország jólétét mutató, gazdasági eredmények.

- Ha valaki mégis úgy gondolja, hogy le kell váltani a Fideszt, akkor azt is meg kellene mondja, hogy az ellenzéki oldalon hol van az elfogadható, választható alternatíva. Képesek lennétek arra az MSZP-re szavazni, akinek két politikusa is most jött ki a börtönből, mert képviselőjelöltek lettek? Vagy Gyurcsányékra kellene szavazni, akik bevallották, hogy „hazudtunk reggel, délben, este” és „közben semmit nem csináltunk”. Akik az IMF-nél eladósították az országot, akik devizahitelekbe kényszerítették az embereket? Vagy netán a Soros-bérenc Szélvész-kisasszonyra kellene szavazni, aki pl. az Isztambuli Egyezmény aláírását sürgeti? Vagy talán Karácsony Gergelyre, aki úgy nyilatkozott, hogy „..a faszom hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem”. Nincs senki az ellenzéki oldalon, aki választható lenne! Ha lenne bármilyen komolyan vehető, kormányképes alternatíva, akkor még elfogadnám, hogy valaki azt mondja: elegem van a Fideszből, mást akarok. De a jelenlegi ellenzékkel teljesen értelmetlen lenne leváltani a Fideszt.

- Számomra az is elfogadhatatlan, amit még hallottam Fidesz-gyűlölő ismerőseimtől: azért nem szavazok rájuk, mert az én cégem nem nyert, vagy hátrányba került valamilyen Fidesz-által meghozott törvény miatt. Szerintem lehetetlen úgy kormányozni, hogy senkit ne érjen hátrány. Minden törvénynek és intézkedésnek lesznek áldozatai is. Ha behívsz az utcáról 10 embert és megkérdezed, hogy szerintük hogyan kellene az országot kormányozni, akkor 10 különböző véleményt fogsz hallani, amiből legalább 2 egymással ellentétes lesz. Nincs olyan politizálás, ami által mindenki jól jár, ez egy illúzió. De a saját önző szempontok mellett arra is kellene figyelni, hogy a többség javát mi szolgálja? Az ország jól jár-e a Fidesszel? Mert szerintem elég primitív és rövidlátó magatartás az, ha mindenki csak a saját hasznát nézi, és ennek alapján szavaz a választásokon. Pont ez a magatartás vezet oda, hogy egy kormány osztogatásba kezd, és megpróbál mindenkinek juttatni (pl. nyugdíjemelésekkel, családi pótlékkal és szociális juttatásokkal), ami aztán oda vezethet, hogy nő az államadósság és visszaesik a gazdasági növekvés. Nem lehet ennyire szemellenzővel nézni a saját érdeket, hanem részben a közösség érdekét is figyelembe kell venni, és hosszú távon gondolkodni. Ha négyévente leváltjuk a kormányt, csak azért mert nekem vagy a cégemnek nem juttatott eleget, akkor azzal semmit nem érünk el hosszú távon. Én pl. egyetemista koromban pár évig ösztöndíjat kaptam, aztán változtak a törvények, és tandíjat kellett fizessek. De eszembe sem jutott volna egy pillanatig sem, hogy emiatt valamilyen pártot támogassak vagy leszavazni akarjak. Sokkal fontosabbak az ország hosszú távú érdekei, ezt már akkor megértettem.

Összességében úgy látom, hogy hiába vannak a nagy hisztérikus ellenzéki támadások, és összefogás-kísérletek, a Fidesz kormány maradni fog. Szánalmas, ahogyan egymást gyűlölő balos és jobbos pártok össze akarnak fogni, és együtt akarnak működni a Fidesz leváltásában. Ebből is látszik, hogy milyen elvtelen, jellemtelen, hataloméhes banda az ellenzék. Bízom benne, hogy a választók is látják ezt, és jól fognak dönteni.