Szépcigánynak lenni

1710203_1550079-screen-shot-2018-06-04-at-181028.jpgEgy Balaton melletti faluban nyaraltunk egy hetet. Reggelente besétáltam a falu művelődési házához, mert ott van wifi internet elérhetőség. Pár száz méter ez a távolság, kellemes séta lenne, de minden második háznál őrjöngő vérebek ugráltak a kerítésnek, így nyugodt sétáról szó sem lehet, inkább valamilyen háborús övezetben éreztem magam. A központban, a kultúrháznál aztán egy olyan hatalmas plakát fogadott, ami a „Szépcigánynak lenni” című fotókiállítást hirdette.

Ez idáig semmi különös, gondolhatnánk. Egy szokásos reggel, egy szokásos magyar faluban. Aki itt nőtt fel, azt nem zavarja, hiszen nem is ismer mást. Számomra azonban ez nem megszokott, mivel Erdélyben éltem 12 évet, és ugyanennyit Ausztriában is. 

Mivel másabb ott az élet? Egy székely faluban is vannak kutyák. De nem vérebek. Ott a kutya családtag, este beengedik a házba vagy istállóba. Mikor rokonaimat meglátogattam pár éve egy székely faluban, és este sétáltunk, akkor nekem is feltűnt, hogy milyen csend és nyugalom van itt! Sehol nincsenek őrjöngő vérebek, a kis székely házakban békésen pislákolnak a fények. Teljesen más a hangulat, mint egy magyarországi faluban. Persze nem csak a kutyatartásról van itt szó, hanem arról is, hogy rendben tartják-e az udvart, a házat, vagy gondozatlanul, szeméthegyek között élnek-e. Hogy 13 évesen szülnek gyereket és nyomorban nevelnek fel 9-10 gyereket, vagy rendezett családi viszonyokban élnek. A székely falvakban is szegénység van, de mégis teljesen másképpen élnek, mint a magyarországi falvakban. 

Mi lehet ennek az oka? Eltérő szokások. Igen, de miért? Azt hiszem, a válasz a cigányságban rejlik, bármennyire is meglepő. Erdélyben is sok cigány van, de hosszú idő alatt kialakultak az együttélésnek viszonylag egyértelmű szabályai. A cigányok nem mennek be színtiszta székely falukba. Se lakni, se lopni. Ez azonnal feltűnne, és megtorlással járna. Ott voltak már olyan konfliktusok, hogy putrikat felégettek, volt önbíráskodás, főleg azért, mert a rendőrség tehetetlen. A rendörségtől nem is félnek, hiszen tudják, hogy ha le is tartóztatnak valakit, gyorsan kiengedik a börtönből. Viszont attól félnek, hogy a székelyek önbíráskodással rendezik a konfliktusokat. Ezért a cigány lakosság viszonylag elkülönülve él a székely lakosságtól. Vannak gettók a városok/faluk szélén, és vannak teljesen elcigányosodott faluk. Szegregáció, mondanák a libsi „szociológusok”, akik soha ki nem tették a lábukat Budapestről. Igen, valóban szegregáció, és viszonylag jól működik így az együttélés. Nincs szükség vérebekre, hogy az emberek megvédjék a portájukat.

Ausztriában sem láttam soha ilyesmit. A falvakban nagyon ritka a házőrző kutyatartás, ott is inkább családtagként, társpótlásként, gyerekpótlásként tartanak kutyát. A faluk rendezettek, tiszták, és csend van, nyugalom. Cigányok nincsenek, a rendőrség működik, a bűnözés alacsony. Igaz, utóbbi években ott is változhatott némileg a helyzet a migránsok miatt.. én egy pár évtizeddel előtti állapotot ismerek, mikor ott éltem.

Magyarországon más a helyzet. Itt jobban keveredett a lakosság, sokkal rosszabbul működik az együttélés. Az itteni magyarok soha nem fogtak össze a cigányokkal szemben, mindenki csak a saját portáját védi vérebekkel. Valójában nem is lenne mit védeni, mert szegény családok ezek, de itt mindent lopnak, a rozsdás talicskától kezdve az uborkáig. Ismerjük ezeket az eseteket a híradóból: nyugdíjas bácsika zöldségeskertjéből éveken keresztül lopkodták az uborkát. Aztán megunta, hogy mások aratják le az ő munkájának eredményét, és áramot vezetett az uborkák köré lefektetett vezetékbe. Nem a kerítésbe, ahogyan néhol helytelenül írták. Figyelmeztetést is kirakott a kerítésre, de ez semmit nem ért, a tolvajok ugyanúgy átmásztak a kerítésen, mint minden évben, és az uborkaágyásban megütötte őket az áram. Szerencsétlen nyugdíjas bácsikát ezek után letartóztatták, elítélték, és a felesége is el kellett költözzön otthonról, mert a tolvaj cigánybanda vérbosszút esküdött és életveszélyesen megfenyegették.

Nos, ez a különbség: itt a magyarok nem fognak össze a cigánysággal szemben. Egyedül próbálja mindenki védeni magát. A cigányság viszont összetartó. Amelyik településen elérik a 10-20%-ot, ott már nyugodtan terrorizálják a magyar lakosságot, mert erősebbnek érzik magukat a magyaroknál. Ha netán valamelyiküket elkapná a rendőrség, akkor sincs mitől félniük, mert a balliberális bíróság gyorsan kiengedi őket, hiszen ők „hátrányos helyzetűek”. Az olaszliszkai lincselés bestiális gyilkosait is kiengedték 13 év után.  Ilyen körülmények között érthető, hogy a magyar lakosság fél, és vérebekkel védi magát.

Minden megváltozik a vegyes lakosságú falukban. Az emberek félnek, bezárkóznak, felfegyverkezik magukat. Teljesen megváltozik a települések társadalmi élete, teljesen megváltozik az életminőség. Miért engedjük ezt? Miért kellene elfogadjuk, hogy egy Indiából bevándorolt nép megváltoztassa az életünket? Évszázadok alatt sem tudtak vagy akartak integrálódni, nem fognak soha beilleszkedni, hanem szaporodással foglalják el falvainkat és elűzik az őshonos lakosságot. Nem működik a békés együttélés ilyen eltérő identitású népeknél, soha nem működött, és nem is fog.

Ez persze nem zavarja a libsi nagyokosokat, ők továbbra is azt propagálják, hogy fogadjuk el egymást, keveredjünk, ne legyenek előítéleteink. A „Szépcigánynak lenni” és hasonló érzékenyítő, átnevelő propaganda is ezt mutatja. Minket akarnak átnevelni. Az őshonos többség alkalmazkodjon, és fogadja ezt az Indiából idevándorolt kisebbséget. Elképesztő butaság, bicskanyitogató pofátlanság. A cigányságot vajon miért nem akarják „megnevelni”? Ők kellene elfogadják a mi munka alapú kultúránkat, az erkölcsi normáinkat, a jogszabályainkat, a mindennapi együttélés szabályait. Csak hát ez esélytelen, mert ilyesmi nem létezik Indiában, ezt ők nem szokták meg, és nem is fogják soha. Ha ők tehát nem változnak meg, akkor az a megoldás, hogy átneveljük a magyarokat, és ők is majd el kell fogadják a cigány „kultúrát” és életmódot? 

Itt persze nem csak a cigányságról van szó. Ugyanez a folyamat zajlik le most Európában mindenhol a migránsok miatt is. Libsi politikusok rázúdítják a beilleszkedni képtelen migránsokat az európai lakosságra, aki évekig tétlenül nézi mindezt, majd mikor észbe kap, akkor már csak olyan lehetősége maradt, hogy felfegyverkezik, bezárkózik, esete nőként nem megy az utcára, nem ünnepel szilvesztert az utcán, mert megerőszakolják, kirabolják, bozótvágó késsel kaszabolják le, a templomban elvágják a torkát, vagy éppen vonat elé lökik. Karácsonyt se ünnepeljünk, mert az adventi piacon teherautóval ütnek el, és popkoncertekre se engedjük gyerekeinket, mert felrobbantják őket, mint Manchesterben. Teljesen megváltozik az életünk, nem tudunk biztonságban élni többé.

És mi a libsik válasza minderre? Az, hogy ezek nem létező problémák. Az egyetlen baj velünk van, mert előítéletesek vagyunk. Ránk telepítenek idegen kultúrájú embereket, majd minket hibáztatnak, hogy nem működik az együttélés. Minket akarnak átnevelni. Egyszerűen hihetetlen. Az európai kultúra hóhérjai, akik tönkretettek mindent, amiért itt élni érdemes, ők akarnak most minket kioktatni? Minden épeszű ember tudja, hogy az előítéletek nem attól fognak megszűnni, hogy érzékenyítő propagandával átnevelik a magyar többséget, hanem majd akkor fognak megszűnni, ha a cigányok elkezdenek alkalmazkodni és beilleszkedni a mi kultúránkba. Magyarországon még csak a cigánysággal kínlódunk, de Nyugat-európában már polgárháborús állapotok vannak, és a libsik továbbra is toleranciáról és multikulti együttélésről prédikálnak!

Félreértés ne essék: nem a cigányság ellen érvelek itt. Nem akarok semmilyen uszítást, gyűlöletkeltést. Nem is velük kell foglalkozni elsősorban, hanem azzal, hogy a mi életünk hogyan változik meg idegen kultúrák betelepítésével. A magyarországi cigányságról már sokat írtam: egy részüknek, akik integrálódni hajlandóak, segíteni kell. Ahogyan teszi ezt pl. a „Minden gyerek lakjon jól” alapítvány. Adnak nekik vetőmagot, csirkét, takarmányt, és megtanítják őket gazdálkodni. Teljesen jó megoldás, még jobban el kellene terjedjen. A közmunkaprogram is ezt a célt szolgálja, és egyházi cigánysegítő programok is működnek. A cigányság másik része, aki nem akar integrálódni, az pedig éljen szegregációban, és keményen büntessék őket, ha bűnöznek. Más megoldás nincs. Ezt már sokan leírták, mégsem értik meg a libsik. Ők nem a való életből indulnak ki, és keresnek a létező problémákra megoldásokat, hanem egy ideológiából indulnak ki, és mindent ignorálnak, ami nem passzol az ideológiájukba. Egyszóval őrültek. Ignorálják azt a tényt, hogy a cigányok egy teljesen eltérő, idegen kultúrából érkeztek Európába. Ignorálják azt a tényt, hogy nem működik a multikulti együttélés. Tagadják azt a tényt, hogy léteznek egyáltalán egymástól eltérő kultúrák, egymással nem kompatibilis kultúrák. Egyszerűen ránk akarják erőltetni az ideológiájukat, a társadalom-mérnökösködő elméleteiket, melyek soha nem működtek, ugyanúgy, mint a kommunizmusban sem.

Nem tudom, hogy van-e még bármilyen békés kiút ebből a helyzetből. A libsi propagandára lehet ugyan ellenpropagandával válaszolni, és reménykedni, hogy a választópolgárok tudni fogják, mit kell tenniük, de egyre kilátástalanabbnak tűnik ez a „békés” védekezés. A háború nem magától lesz, azt őrültek szokták kiprovokálni. Ez történik most is.