Rasszista a vérnyomáscsökkentőm

rasszista_kresz.jpg

Döbbenten olvastam a Tensiomin vérnyomáscsökkentő betegtájékoztatójában, hogy "Fekete bőrű betegeknél az ún. angiotenzin konvertáló enzim (ACE)-gátlók, így a Tensiomin is, kevésbé hatékonyak lehetnek és ACE-gátlókkal kezelt fekete bőrű betegeknél a nem fekete bőrűekhez viszonyítva nagyobb gyakorisággal számoltak be angioödémáról." Aztán a Milurit nevezetű gyógyszernél is hasonlóra bukkantam: "A súlyos bőrreakciók gyakrabban fordulhatnak elő a han kínai, thai és koreai származású embereknél. A krónikus vesebetegség tovább növeli az ilyen betegeknél a kockázatot.".

Mi ez, ha nem vegytiszta rasszizmus! Hiszen a libsi ideológia szerint nem lehetnek faji különbségek népcsoportok között! Egyszerűen nem lehetnek, és kész! Az orvostudomány által leírt tényeket ignorálni kell, másképpen jönnek a fasiszták, és kezdődik a faji alapú hátrányos megkülönböztetés. 

Nem vagyok orvos, de gondolom, hogy ha két véletlenszerűen kiválasztott gyógyszernél ilyen "rasszista" leírásokat találtam, akkor elég elterjedt lehet a jelenség. És vannak további példák is: az északra vándorolt népeknél pl. azért alakult ki a világos bőr- és hajszín, mert a D-vitamin képződés a csökkent napsugárzás miatt másképpen nem működött volna. A barna bőrűek pigmentációja megakadályozza az UV-sugárzás bejutását a bőrbe, ezáltal kevés D-vitamin képződik az észak-európai területeken elő embereknél. Másik példa a laktóz-intolerancia: a különböző népeknél a csökkent működésnek nem azonos a gyakorisága. Az Amerikai Egyesült Államokban a fehérbőrű lakosságban 15 százalék, az ázsiai eredetű népeknél 40 százalékban, az afrikai eredetűek között 85 százalékban fordul elő a laktáz hiány. A laktózintolerancia genetikusan meghatározott kórkép. Úgy tűnik, hogy a laktózbontó képesség főként azoknál a felnőtteknél marad meg, ahol ezeréves hagyománya van a tejfogyasztásnak.

Ezek tények, amiket elvileg nem lehetne vitatni. Na de most jön a libsi-logika: az igaz, hogy a testünk genetikailag különbözhet, minden szervünknél lehetnek különbségek a különböző népcsoportoknál, de az agyunk, az más. Az kivétel! Ott nem lehetnek különbségek! Ha bárki mást mond, az rasszista. Ha bárki azt állítja, hogy különbségek vannak a népcsoportok intelligenciájában és mentalitásában, az rasszista, és azonnal mondjon le, legyen kiközösítve, elítélve, bebörtönözve, felnégyelve. Ez történt az alábbi példa szerint is: "Rasszista megjegyzései miatt kutatóintézete megfosztotta minden címétől az amerikai James Watson professzort, aki két tudóstársával együtt a DNS szerkezetének megfejtője, és amelyért Nobel-díjat kapott – közölte az amerikai közszolgálati rádió (NPR) a tudós laboratóriumának közleményére hivatkozva. A 90 esztendős tudós az amerikai közszolgálati televízióban (PBS) a hónap elején egy róla szóló dokumentumműsorban azt mondta: nem változtak eddigi nézetei, és továbbra is azt vallja, hogy a gének miatt lényeges különbségek vannak a fehér és a fekete bőrű emberek intelligenciaszintje között, a fehérek javára." 

De nem csak James Watson volt olyan vakmerő, hogy leírta ezeket a tényeket. Voltak itt más Nobel díjas "rasszisták" is: A faji eredet és az intelligencia kapcsolatát például Charles Murray és Richard Herrstein 1994-es könyve, a Haranggörbe (The Bell Curve) hirdette: a szerzők szerint a fajok között igenis konkrét hierarchia állítható fel a kognitív képességek alapján, ezek mérésére pedig a legalkalmasabb az IQ-teszt. Számos összehasonlító vizsgálat alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a feketék intelligenciahányadosa átlagban 16 ponttal alacsonyabb a fehérekénél, és utóbbiakat megelőzik a kelet-ázsiaiak (kínaiak, japánok, koreaiak). A legnagyobb átlagpontszámmal pedig az európai származású askenázi zsidók állnak, míg a latin-amerikaiak alig valamivel előzik meg az afrikai származásúakat. A szerzők leszögezték azt is, hogy a különbségek nagyrészt genetikai (nem környezeti) eredetűek, és ebből le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat - mind a bevándorlási, mind a szociálpolitika területén.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-iq-by-country

A libsi-logika szerint tehát mindenki rasszista, aki elfogadja a genetikai orvostudomány eredményeit? A rasszizmus egyik elfogadott definíciója az, hogy: külső jellemzők alapján osztályozni embereket, és ezek alapján felső/alsórendűnek ítélni meg őket. De erről szó sincsen, egyik említett kutató munkájában sem. Sőt folyamatosan azt hangsúlyozzák, hogy vannak ugyan különbségek a fajok szellemi teljesítőképességeikben, de az nem jelenti azt, hogy bárkit alsórendűnek kellene ítélni, hiszen ha valaki bizonyos szellemi képességekben esetleg rosszabbul is teljesít, attól még lehet más szellemi területen kiváló. 

Azt mindenki tudja és elfogadja, hogy az állatvilágban minden faj alkalmazkodott a környezetéhez, a helyi adottságok alapján (klíma, rendelkezésre álló táplálék, stb.) Gondoljunk pl. különböző kutyákra, mekkora külső és viselkedésbeli különbségek vannak egy bernáthegyi és egy csivava között, vagy egy huszki és egy puli között. Pedig ugyanaz a faj, lehetnek közös utódaik. Kutatások igazolták, hogy pl. a Border-Collie, a skót juhászkutya kimagasló intelligenciával rendelkezik a kutyafajok között. Írtak erről rengeteg cikket is (Border collie, a világ legokosabb kutyája). Mégis, ha emberi fajokról írnánk ilyesmit, akkor azonnal lerasszistáznának, cenzúráznának, feljelentenének, megbüntetnének, stb. Pedig az intelligencia biológiai alapjai ugyanazok minden fajnál. És még egy fontos tényező van ebben a hasonlatban: kutyáknál nem lehet azzal érvelni, hogy "az IQ tesztek kulturálisan befolyásolt intelligenciát mérnek", ami a libsik kedvenc kifogása az ilyen mérésekkel szemben.

Embereknél ugyanaz a helyzet: az intelligencia nagy mértékben öröklött tulajdonság, de a libsiknek ez a tény már elfogadhatatlan. Globálisan nézve az emberek genetikai állományának 99.3%-a közös, de a maradék 0.7% bőven elég arra, hogy különböző népcsoportoknál, a helyi környezeti adottságok, szokások és hagyományok által kialakuljanak sajátos tulajdonságok. Az evolúció sok ezer éve működik, és rengeteg külső tényező van, ami miatt a kiválasztódás másképpen ment végbe különböző népcsoportoknál. Ez nem csak testi, hanem szellemi különbségeket eredményezett, hiszen az agyunk is ugyanolyan biológiai-genetikai alapokon működő szerv, mint bármilyen más szervünk. Óriási különbségek voltak a különböző kontinenseken élő népcsoportok kiválasztódásában. Gondoljunk pl. arra, hogy a kiválasztódás más szempontok alapján történt betegségekben (malária, pestis, AIDS, spanyolnátha, TBC, stb), vagy földrajzi / klimatikus tényezők által (észak-európai hideg tél túléléséhez kellett a mezőgazdaság, előre tervezés, élelmiszer raktározás, stb.), vagy akár háborúk is másképpen hatottak a szelekcióra különböző kontinenseken.

Nagy hatással van a kiválasztódásra a társadalmi berendezkedés is: pl. patriarchátus / matriarchátus, indiai kasztrendszer, iszlám sharia törvények, vagy törzsi / nomád életmód, stb. Ezáltal a népcsoportok mentalitása / jellemvonása is különbözhet: vannak kultúrák,  ahol az egoizmus és agresszivitás nagyobb előnyt jelent, mint a közösségi alárendeltség és együttműködési képesség, az altruizmus. Evolúcióelméleti nézőpontból az altruizmusnak genetikai alapjai vannak, és az önzetlen egyének túlélési esélyeinek növekedését jelenti. A természetes kiválasztódás bizonyos feltételek mellett azért kedvez az altruisztikus viselkedésformáknak, mert azok hosszú távon az altruisztikus viselkedést jutalmazó társadalom előnyét szolgálják. Mi van akkor, ha pl. Európában ez a közösségi, altruisztikus viselkedésforma alakult ki évezredek alatt, de mondjuk Afrikában vagy Indiában inkább az agresszív egoizmus jelentett szelekciós előnyt? Mi van akkor, ha Afrikában évszázadokon keresztül az az egyén adta tovább a génjeit, aki legjobban körültáncolta a tábortüzet, umbala-umba-umbala-umba ütemre? Vagy az, aki legsikeresebben gyilkolta hidegvérűen embertársait? Ezek nem olyan tulajdonságok és viselkedésminták, melyek egyik napról a másikra meg tudnak változni, ha a migránsok Európába jönnek, hiszen ezek a tulajdonságok évszázadokon át szelekció által beépültek a génállományba is. Ezt is ignorálni kellene, mert másképpen rasszisták vagyunk?

Rengeteg más tényezőt sorolhatnánk fel. Nem is értem, hogyan lehet feltételezni, hogy teljesen más feltételek mellett élő, különböző fajok és népcsoportok egyformák kellene legyenek. Ezt figyelembe kellene venni a tömeges migráció támogatásánál vagy elutasításánál! Csányi Vilmos írja a bevándorlással és különböző népcsoportok együttélésével kapcsolatban a következőt: „Egyszerűen csak az a helyzet, hogy ha megengedem, hogy a nagyon eltérő kultúrák egy államban egymás mellett legyenek, akkor megágyazok bizonyos konfliktusoknak, amit jobb lenne elkerülni. Úgy gondolom, hogy minden kultúra egyedi és érdekes érték. Ahogyan vannak különböző növények és állatok, és azokat nem akarjuk összeolvasztani, mert beilleszkednek valamilyen ökológiai rendszerbe, úgy a kultúrákkal is hasonló a helyzet. Az ember emellett territoriális lény. Nincs olyan kultúra, ami nem tartozik valamilyen területhez.”

Azt tudjuk a genetikai kutatásokból, hogy a homo sapiens Afrikából származik. A genetikai eredmények egybevágnak a régészeti leletekből leszűrhető következtetésekkel, és ezekből levezethető a népvándorlások folyamata is. Az ember 60–70 ezer évvel ezelőtt hagyta el Afrikát, és benépesítette valamennyi földrészt. Ez azt jelentette, hogy alkalmazkodnia kellett új környezethez, pl. hideg klíma, hosszú tél, amit át kellett vészelni. Ez az alkalmazkodási kényszer oda vezetett, hogy csak a legintelligensebb egyének éltek túl, tehát szelekción keresztül változott a genetikai állomány is. Afrikában viszont változatlan körülmények között éltek tovább a feketék, semmilyen új környezeti tényező által okozott alkalmazkodási kényszer nem volt. A genetikai vizsgálatok is ezt erősítik meg: a namíbiai busmanoknál találták a legkevesebb genetikai mutációval rendelkező egyéneket. Megvan tehát a fajok különböző biológiai-genetikai hátterének a tudományos magyarázata is.

Ha valaki a politikai korrektség miatt ignorálni akarja ezt a tényt, az ignoráns és téved, de a nagyobb baj az, ha ilyen balliberális ideológiai alapon boszorkányüldözésbe kezdenek és Nobel-díjas kutatókat próbálnak ellehetetleníteni. Soha nem szabadna megengedni, hogy a tudományt valamilyen izmus felülírja vagy cenzúrázza. A liberalizmus viszont pontosan ezt teszi. Ami nem illik bele a libsik világképébe, azt megpróbálják letagadni, eltüntetni, elhallgattatni. Ez diktatúrák jellemzője. Ezért foglalkozom ezzel a kérdéssel. Nem vagyok rasszista, nem gondolom, hogy vannak felsőbbrendű fajok. Számomra mindenki egyenjogú, egyenrangú, de nem egyforma.

Ezenkívül azt is eredményezi a libsi világnézet, hogy erősödnek a konfliktusok a népcsoportok között, erősödik a rasszizmus. Hiszen minél jobban erőltetik a tömeges migrációt és a multikulti együttélést, annál több konfliktus keletkezik. Minél inkább hangsúlyozzák, hogy "mindenki a világon egyforma", annál inkább fognak gondolkodó emberek ellenállni, és a faji különbségeket felmutatni. Ha nem akarnák az ilyen egyértelmű hazugságokat lenyomni a torkunkon (mint hogy a világon mindenki egyforma, és a különböző kultúrák együttélése problémamentes) akkor sokan nem is foglalkoznának olyan kérdésekkel, hogy milyen különbségek vannak fajok és kultúrák között. Teljesen abszurd elképzelés, hogy egy afrikai törzsi életmódból vagy egy iszlám világból származó migráns azonnal és problémamentesen be tud illeszkedni Európában. Az Indiából bevándorolt cigányság sem illeszkedett be nálunk, és ez már 500 éve problémát jelent. Nem lehet negatív következmények nélkül multikulti keveredést elérni, csak naiv és izmusokban hívő emberek gondolják ennek ellenkezőjét.

Az IQ és rasszizmus témát Jordan Peterson járja körbe nagyon részletesen az alábbi videón, ajánlom mindenkinek:

https://www.youtube.com/watch?v=JK-l2tgMQRQ 

Amúgy nem csak a vérnyomáscsökkentőm rasszista, hanem gyakorlatilag mindenki és minden. A Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson, a száz alábbi bejegyzésben azokat a dolgokat sorolja fel, amiket idén rasszistának neveztek a baloldali sajtóban vagy az egyetemeken. Ezen az oldalon elérhető az összes bejegyzés és a cikkek, melyek ezen jelenségek rasszizmusát „bizonyítják”:

  • Fák. (Palm Springsben a minap döntöttek arról, hogy eltávolítják a tamariszkuszokat a helyi golfpálya mellől, mivel akadályozták a túlnyomóan fekete szomszédság belátását a területre.)
  • A fagyiskocsi szignálja.
  • Pontozásos hitelminősítés.
  • Gépjármű-biztosítás.
  • Bűnügyi statisztikák.
  • A halloweeni jelmezek.
  • Pocahontasnak hívni Elizabeth Warrent. (Donald Trump elnök becézi így a demokrata szenátort, aki büszke indián őseire, ugyanakkor legjobb esetben is csak egyharmincketted részben csörgedezik az ereiben őslakos vér. Warrent azzal vádolják, hogy csak egyetemi előmenetele miatt keresett magának indián felmenőt.)
  • A legtöbb Disney-film.
  • Dr. Seuss, az amerikaiak kedvenc gyerekkönyv-írója.
  • white flight, vagyis a fehérek távozása a fajilag kevert népességű városi negyedekből a külvárosokba vagy vidékre.
  • white flight visszafordítása.
  • Fehér szakácsok, akik burritót készítenek.
  • A tej.
  • A barnulás.
  • Az amerikaifutball-szövetség, az NFL tulajdonosai.
  • Dühösnek lenni az amerikai focisták himnusz alatti térdeplős tiltakozása miatt.
  • Matematika.
  • Tudomány.
  • A tény, hogy a Yale Egyetem megköveteli az angol szakos hallgatóktól, hogy Chaucert és Shakespeare-t olvassanak.
  • Az összes fehér ember.
  • Az angol helyesírás.
  • Patriotizmus.
  • Az iPhone X arcfelismerő technológája.
  • Smink.
  • Az emotikonok.
  • Amy Schumer humorista.
  • Ne bántsátok a feketerigót! című diszkriminációellenes klasszikus.
  • Az egyetemi felvételi vizsga.
  • Katonai álcaruha.
  • Elektronikus zene.
  • Az augusztusi teljes napfogyatkozás (az Egyesült Államok területén volt látható).
  • Bitcoin.
  • Az „oké”-kézjel.
  • Ha egy fehér ember egy feketével küzd meg egy bokszmeccsen.
  • A pornóipar.
  • Apu, az indiai boltos a Simpson családból. 
  • A fehér, hagyományos család.
  • Algoritmusok.
  • Mesterséges intelligencia.
  • Jingle Bells.
  • A Lucky Charms nevű gabonapehely, amelynek a csomagolásán egy ír kobold látható, így pedig sértő az ír-amerikaiakra nézve.
  • Az illegális bevándorlók deportálása.
  • Bernie Sanders támogatói.
  • A sütőtökös latte.
  • A fehér emberek, akik a Cinco de Mayo nevű mexikói ünnepet ünneplik.
  • Lacrosse.
  • A Betsy Ross-zászló, a jelenlegi amerikai zászló korai változata.
  • A feltekeredett csörgőkígyót ábrázoló amerikai történelmi zászló, a Gadsden-zászló.
  • Elvárni az emberektől, hogy pontosan érkezzenek.
  • A békás rajzok.
  • Nosztalgia.
  • Kólaadó.
  • A Coca-Cola (de nem a Pepsi).
  • A Wendy's nevű gyorsétteremlánc.
  • Az esztétikum.
  • A Star Wars.
  • Hollywood.
  • Az Oscar-díj.
  • A demokraták.
  • A republikánusok.
  • Karácsonyi lidércnyomás rendezője, Tim Burton.
  • A Walmart nevű áruházlánc.
  • thug (bűnöző) hindu jövevényszó.
  • A csecsemők.
  • Golyóálló üveg.
  • Kenukról és evezőkről beszélni a bennszülöttekkel kapcsolatban, ahogy azt Justin Trudeau kanadai miniszterelnök tette.
  • Főiskolai futball.
  • Az NBA Draft nevű esemény, ahol újoncokat válogatnak az amerikai kosárlabdacsapatokba.
  • „Nemzetiségi ételként” hivatkozni a nemzetiségi ételre.
  • A Fehér Privilégium Konferencia (túl sok fehér felszólaló).
  • guac szót, a guacamole rövidített alakját használni.
  • Ingatlanadó.
  • Az adócsökkentések.
  • New Jersey, az egész állam.
  • Iskolai osztályzatok.
  • Kanada.
  • Az American Airlines.
  • Nem kiadni az otthonodat egy bűnözőnek.
  • A bűnügyi nyilvántartáson alapuló előélet-vizsgálat.
  • Művészettörténet.
  • Ateizmus.
  • Az iskolai fegyelem.
  • Azt mondani, hogy angol vagy.
  • A kizárólag angol nyelvű oktatás.
  • Az Othello.
  • Kapitalizmus.
  • Szocializmus.
  • Karl Marx.
  • Autópályák.
  • Cukorbetegség.
  • Klímaváltozás.
  • Pontos leírást adni a gyanúsítottakról.
  • Környezetszennyezés.
  • Elutasítani azt, hogy a fehéreket az egyetemi kampuszról való távozásra kényszerítsék.
  • Biblia.
  • A McDonald's.
  • Kézműves sör.
  • Az angol monarchia (de nem a királyi család).
  • A Washington Redskins (Rézbőrűek) nevű amerikaifutball-csapat.
  • Minden.

 

https://www.researchgate.net/publication/303736982_A_szocialis_viselkedes_evolucioja

http://www.tarsadalomkutatas.hu/kkk.php?TPUBL-A-833/kotojelek2007/TPUBL-A-833.pdf

https://www.academia.edu/10049665/Bereczkei_Tam%C3%A1s_EVOL%C3%9ACI%C3%93S_PSZICHOL%C3%93GIA

https://pestisracok.hu/minden-cimetol-megfosztotta-kutatointezete-a-nobel-dijas-genetikust-az-amerikai-james-watsont-aki-kimutatta-a-dns-szerkezetet/

https://lesacreduprintemps19.files.wordpress.com/2012/11/the-bell-curve.pdf