Keresem a patriarchátust

51h0txvkt4l_ac_sl1500.jpgKeresem a patriarchátust

Keresem, mert naponta erről hallok a médiában. Az elnyomott, kizsákmányolt, hátrányos helyzetű nőkről, akik a férfiuralom áldozatai. Vajon hol vannak az uralkodó, pöffeszkedő, elnyomó férfiak? Nézzük utána.

Esetleg ők azok, akik utakat, házakat, metrót, középületeket építenek, vagy a villany-gáz-vízvezetékeket építik ki? Napi 8-10 órát gürcölnek fagyban és tűző napon, lapátolják a sódert, keverik a betont, vakolnak, bontanak, kiráztatják az agyukat légkalapáccsal? Nőt még nem láttam építkezésen dolgozni. De nem is nagyon kellemes munka…én próbáltam pár napig, nem kívánom senkinek. Minden nap összetörten, mocskosan, kimerülten mész haza, ha nem estél le egy állványról, vagy nem dőlt rád egy téglafal. A súlyos munkahelyi balesetek itt történnek, és férfiak az áldozatok.

De keressünk csak tovább. Hol találunk még sok férfit? Mondjuk a tűzoltóságnál? Éjjel-nappal ügyelet, bármikor ugrani kell, ha hívnak. Bemenni égő házakba, ahol robbanó gázpalack viszi le a fejed, vagy rádzuhan az égő tető. De ha nem tüzet oltani visznek, akkor is álom-meló: szétroncsolt hullákat kell kivágni a mindennapos autó baleseteknél. Vagy veszélyes vegyszereket és mérgező gázokat hatástalanítani, ha üzemi baleset történik, vagy felborul egy kamion. Nem igazán életbiztositás tűzoltónak lenni.

Apropó kamion: a kamion-sofőrök is szinte kizárólagosan férfiak. Éjjel nappal úton lenni, órákat várni a határon sorban állva, ahol egy szűk kabinba vagy zárva… magánélet nincs, a főnök siettet, a fizetés gyenge. Ha egy pillanatig nem figyelsz, akkor balesetben halsz meg. Állandó stressz, egészségkárosodás garantált. Igazán szuper munka. Kéthetente akár láthatod a családodat is pár órára, aztán irány az autópálya. Ott éled le az életedet. Vajon miért nem vonzó ez a munka nők számára?

A kukásautót is férfiak vezetik. Hátul meg két szerencsétlen ugrál egész nap fel-meg-le, és emelgeti a 10-20 kilós kukákat. Büdös, koszos munka. Viszont legalább kevés a fizetés, és a társadalom által megbecsült pozíció, ugye? Hiszen férfiak végzik, és ahogyan tudjuk: a férfiaknak jó dolguk van a patriarchátusban. Ők uralkodnak, mindenhol nekik van jobb dolguk. De valahogyan mégsem a kukásoknál találom meg ezt a gonosz patriarchátust… Nézzük tovább.

Esetleg a rendőrségnél? Itt is a férfiak vannak többségben. Lehúzhatsz itt is 40 évet, ha nem lőnek le, nem nyomnak egy kést a hátadba, nem robbant fel valamilyen őrült. Illetve nem 40 évet, mert ez a kedvezmény csak nőknek jár. De ez hogy lehet, hiszen patriarchátus van, nem? Én nem értem… De ez a rendőr-munka is biztosan hatalmi pozíció, azért vannak itt is férfiak… nap mint nap kínlódhatnak tolvajokkal, rablógyilkosokkal, csalókkal, akik szembeköpik, lekurvaanyázzák őket. Állandó életveszély és stressz. Iszonyatos testi-lelki megterhelés, nem csoda, hogy sokan nem bírjak, és öngyilkosok lesznek. De hát csak férfiak, ágyútöltelék, parasztáldozat.

Na, és a parasztok? Milyen a mezőgazdaságban dolgozni? Ezt is férfiak csinálják. Látástól vakulásig. Ráz a traktor, bőg a marha, rúg a ló, lapátold a ganyét. Figyelj oda, mert a cséplőgép bedarál. Itt is rengeteg baleset történik, életveszélyes, fárasztó, kíméletlen munka. Kint vagy hidegben, melegben, esőben, hóban. Nem is jönnek ide az irodai kisasszonyok az istállóba, de nem ám! Vajon hogy lehet ez is hatalmi pozíció? És ha az, akkor miért nem rohamozzák meg a nők az istállókat?

Nem értem. De menjünk tovább. Esetleg a bányászok között kell keresni a patriarchátust? Hiszen itt is csak férfiak vannak! De nem, ez sem lehet. Életveszélyes, nehéz munka, sokan odavesznek vagy tüdő-szilikózisban meghalnak 10 év után. Persze csak jó esetben, mert akár rád is omolhat a bánya, és akkor gyorsan vége.

De ha nem akarsz bányász lenni, akkor elmehetsz katonának is. Az életed adni a hazáért, szép dolog, ugye? De valahogy itt sem tolonganak nők… Ha nincs háború, akkor is milyen jó lehet a katasztrófavédelem: árvíz, földrengés, vagy bármilyen természeti katasztrófa esetén kivezényelnek, hogy kockáztasd az életedet, és ments meg másokat. Életveszély, és abszolút kiszolgáltatott, alárendelt pozíció. Mégsem patriarchátus? Nem akarom tovább részletezni, de a vágóhidakon is férfiak dolgoznak, ahol bokáig vérben állsz,  meg a vízszerelő szakmában is, ahol naponta merülsz alá eldugult vécékben. Vagy említsem még az autószerelőket, esetleg kohómunkásokat? Ezek mind olyan szakmák, ami nélkül nem működne a hétköznapi életünk. Ahol sokan dolgoznak, főleg férfiak. De egyik sem leányálom…

Vajon hol vannak akkor a hatalmaskodó, elnyomó férfiak? Úgy látszik, rossz helyeken kerestünk mostanig. Pedig a férfiak nagy többsége pont ilyen rosszul fizetett, veszélyes, fárasztó, egészségkárosító szakmákban dolgozik. Na de van pár százalék cégvezető, bankigazgató, főorvos, politikus is, aki férfi. Miattuk van a patriarchátus! Ők uralnak mindent és mindenkit! De pontosan hogyan? Hogyan érint engem, hogy pl. Csányi Sándor az OTP igazgatója és leggazdagabb ember az országban? Nem tudom, leginkább sehogyan. Nem kapom olcsóbban az OTP hitelt, azért mert ő férfi, és én is. Vagy milyen előnyöm van abból, ha egy korházigazgató férfi? Nem kerülök várólistára? Nem hinném… Na de Orbán Viktor, a feministák réme, ő igazán hatalmi pozícióban van, nem? Igen, valóban. És volt valaha ebből előnye a férfiaknak? Egyetlen példát sem tudok felhozni erre. Inkább fordítva: Orbán alatt vezették be a nők nyugdíj-kedvezményét, a GYES-es kismamákat támogató intézkedéseket, óvoda és bölcsőde helyek létesítését, ami ugyancsak az anyáknak és gyerekeiknek segít, stb.

Akkor hogy is van ez, kedves Patent egyesület, és NANE? Ti mindenhol elnyomó patriarchátust láttok, de a valóság az, hogy a férfiak kilencvenvalahány százaléka rosszul fizetett, életveszélyes, egészségkárosító munkahelyeken dolgozik, teljesen kiszolgáltatott helyzetben, nulla hatalommal. Az a pár százalék férfi jelenti a patriarchátust, aki vezető pozícióban van? Ezt akarjátok elhitetni a sok százezer szerencsétlen építőmunkással, tűzoltóval, rendőrrel, kamionossal, bányásszal, mezőgazdásszal, katonával, autószerelővel? Elég abszurd gondolat. Ti akarjátok kvótákkal kierőszakolni, hogy a nők száma emelkedjen olyan szakmákban, mint pl. informatikus. De miért nem akarjátok emelni a nők számát olyan szakmákban is, amit itt felsoroltam? Például, akik a trágyát lapátolják az istállóban? Ez lenne igazi egyenlőség, nem?

Elképesztően álszent és igazságtalan az a kettős mérce, amit a feministák alkalmaznak. Az áldozatszerepet kisajátitva követelőznek, vádaskodnak, hőbörögnek, és semmibe veszik a tényeket, hogy a legnehezebb, legveszélyesebb, legkárosabb munkákat férfiak kénytelenek elvégezni. A nők számára csak a vonzó szakmákban követelik a kvótát. Miközben semmilyen korlátozás nincs, bárki szabadon választhat bármilyen szakmát. Ennek ellenére vannak aránytalanságok, bizonyos szakterületen a férfiak vannak előnyben/hátrányban, más területeken meg nők. De teljesen értelmetlen és kivitelezhetetlen, hogy kvótákkal kierőszakolják azt, hogy minden cégnél, minden pozicióban, minden szakmában 50-50% legyen az arány. Vannak adottságok, melyek alkalmasabbá tesznek valakit egy bizonyos pozicio betöltésére, vannak érdeklődési körök, tehetségek, képességek. Nem vagyunk egyformák. Bizonyos szakmák iránt soha nem lesz ugyanannyi érdeklődés női oldalon, mint férfi oldalon, és forditva. Káros és értelmetlen ezt a fajta egyenlőséget kierőszakolni, ez egy ideológiailag motivált káros társadalom-mérnökösködés.

Viszont van egy terület, amit régóta nők uralnak, és ez a legfontosabb „szakma”: a család. A férfiak számára nincs fontosabb, mint a családjuk, a gyerekeik, és teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk, amint megházasodunk és gyereket vállalunk. Ugyanis a feministák kiharcolták, hogy a válóperekben nők kapják meg a gyerekeket, a tartásdíjat, a közös vagyon felét, és a „gyerekek érdekében” még a saját ingatlanából is utcára kerülhet egy férfi, ha nem úgy táncol, ahogy a felesége diktálja, és válóperre kerül sor. Ez a fenyegetettség jelenti a valódi uralmat, a nők uralmát, hiszen egyetlen férfi sem akarja a családját elveszíteni, mert ez a legfontosabb a férfiak számára. Ezért dolgozunk, építünk házat, fizetünk hitelt, hogy a családunknak jó legyen. Ezt nem akarjuk elveszíteni, pedig a családjogi kiszolgáltatott helyzetünk miatt ez egy valós veszély. Közben meg tovább követelőznek a feministák, és tovább akarják tolni a női előjogokat. A balliberális-feminista világnézet terjedése miatt már kétharmados a válási arány, és 72%-ban nők kezdeményezik a válópert. Próbáld ma egy nőnek azt mondani, hogy: kompromisszum, szelídség, alázat, önfeláldozás, lemondás a teljes önmegvalósításról és szabadságról: ki fog röhögni. Pedig családban élni ezt is jelenti. Családapaként nekem ezek magától értendő fogalmak, számomra ez soha nem volt kérdéses, természetesen saját magamra érvényes első sorban, de a nőktől is ez lenne elvárható, csak hát ez számukra elfogadhatatlan. Ki van akkor itt hatalmi pozícióban?

Keresem a patriarchátust, de nem találom. A hajléktalanok többsége férfi, az öngyilkosok többsége férfi, a férfiak átlag életkora 10 évvel alacsonyabb, mint a nőké. Látok sokmillió férfit, aki semmilyen megbecsülést, elismerést, tiszteletet nem kap, de naponta felkel és végzi a pocsék munkáját, teszi a kötelességét, panasz és zokszó nélkül, miközben el kell viselje, hogy feministák kikiáltották őt gonosz elnyomó, hatalmaskodó szörnyeteggé, csak azért, mert férfi. Védekezni nem mer már senki, mert a feminizmus ugye alapból egy olyan jó dolog, ami ellen nem szabad felszólalni, mert akkor azonnal kirúgnak, kiközösítenek, tönkretesznek, lehülyéznek és nőgyűlölőnek neveznek. Az „elnyomó patriarchátus” elméletnek iszonyatosan káros hatásai vannak a férfi-női szövetségre. Kapcsolatromboló, társadalomromboló, paranoid, ellenségeskedést és békétlenséget szító tévedés. A társadalmi hierarchia nem hatalmi elnyomáson alapul, hanem kompetencián. Az kerül feljebb a társadalomban, aki kompetensebb, intelligensebb, kreatívabb, tehetségesebb, talpraesettebb, ügyesebb, jobb képességei vannak. A társadalmi hierarchiát nem férfiak uralják, ez egy feministák által kitalált hazugság, ami annyira elterjedt, hogy már megkérdőjelezni sem lehet. Kevesen vannak, akik mégis megteszik, akik mernek gondolkodni, és felszólalni ellene.

Borzalmas hatásai vannak a patriarchátus-hazugságnak. A férfiakat frusztrálja, mert kollektiv bűnössé teszi őket, bárhogyan is viselkednek, és a nőkkel meg elhiteti, hogy harcolniuk kell a férfiak ellen, másképpen nem tudnak érvényesülni. Szövetség helyett háború, párkapcsolat helyett válás. Bizalom helyett paranoid gyanakvás és gyanusitgatás, hogy "hátrányban vagyok, mert nő vagyok". Szeretet helyett összeesküvés-elmélet, hogy a férfiak el akarják nyomni a nőket. Nem, kedves feministák. Mi szeretjük a nőket, és nem hátrányos helyzetben akarjuk látni őket, hanem egyenrangú társként. Hagyjátok már végre abba a hazugságok terjesztését.  

 

U.I.: csak érdekességként megemlitem, hogy a nők "termelik" ki azokat a patriarchális viselkedésü férfiakat, akik ellen harcolnak:

https://www.facebook.com/drjordanpeterson/videos/1023667775170414

"...melyek az úgynevezett patriarchátus eredendő okai, és hogy ezt megértsük, meg kell nézzük a női párválasztási preferenciákat és ezek kölcsönhatását a férfiak párválasztási stratégiáira. A férfiak párválasztási stratégiái közé tartozik az erőforrások megszerzése, és a hierarchiában történő feljebblépés. Látnunk kell azt a nemek közötti különbséget is, hogy nők inkább hajlamosak az idejüket és energiájukat egy szélesebb körű, flexibilis probléma-halmazra fordítani, miközben az átlag férfi inkább egy meghatározott dologra koncentrál, hogy előbbre jusson.
Tehát mondhatnánk azt, hogy a leghatékonyabb hosszú távú stratégia a patriarchátus szétverésére az lenne, hogy ha a nők alacsonyabb statusú férfiakat választanának partnerként?
Hát, hogyha a nők megváltoztatnák a párválasztási preferenciájukat, úgy hogy ne legyen fontos a státus, az erőforrások, és ilyen adottságok, és ha ezt több generáción át megismételnénk, akkor igen, végül ez megváltoztatná a férfiak viselkedését."