Amerikai polgárháború

amcsi_402639082.jpgMai hír:"Szükségállapotot rendelt el szombaton az Egyesült Államokban Virginia állam kormányzója, miután Charlottesville-ben erőszakba torkollt az a demonstráció, melyet Robert E. Lee konföderációs tábornok szobrának eltávolítása ellen szerveztek szélsőjobboldali szervezetek".

Már megszokottá váltak az ilyen hírek. Amerikában egyre erőszakosabbak a tüntetők és ellentüntetők, bármiért - vagy bármi ellen - tüntessenek is. Ez a hír mégis elgondolkodtatott. 150 évvel a polgárháború után emberek azért ölik egymást, mert egy tábornok szobrát eltávolítani akarják? Értem én, hogy a szobor nem csak egy tárgy, hanem szimbólum is, ami a rabszolgatartásra emlékeztet. De hol vagyunk ma már a rabszolgatartásbeli időkhöz képest? Már ott tartunk, hogy minden kisebbségnek és a liberálisok által "hátrányos helyzetűnek" kikiáltott védenc-csoportnak több joga és támogatottsága van, mint egy átlag polgárnak, aki nem bújik áldozat szerepbe, csak éli életét, dolgozik, adót fizet, neveli és taníttatja gyerekét. És ha már itt tartunk, akkor miért kellene egy történelmi alak szobrát eltávolítani? 

Bevallom, soha nem értettem az Amerikai polgárháborút. Fehér emberek estek egymásnak és gyilkolták egymást évekig, azért, hogy a feketéket felszabadítsák? Azt még megérteném, hogy ha a rabszolgák fellázadtak volna, és harcoltak volna a leigázójuk ellen. Ilyen felszabadító harc gyakori volt a történelem során. De itt nem ez történt. Nem a rabszolgaság mellett akarok érvelni, hanem azt tartanám jogosnak, hogy mindenki a saját szabadságáért küzdhessen. Az amerikai polgárháborúban szerintem érthetetlen dolog történt: egy olyan népcsoport felszabadításáért küzdöttek, akiket eleve rabszolgának hoztak be az országba. Ha ezt a rabszolgaságot később valaki meg akarta volna szüntetni, akkor vissza kellett volna vinni őket Afrikába, ez lett volna a konzekvens megoldás. Erre volt is példa, Libériában: a rabszolgaság megszüntetését követően az 1816-ban alapított Amerikai Kolonizációs Társaság a felszabadított néger rabszolgákat letelepítette a területre. A felszabadított rabszolgák Afrikába történő visszatelepítésére volt más példa is: Anglia1787-ben Sierra Leonében megalapította Freetownt, ahová visszavittek rabszolgákat.

Vagy lehetett volna kettéosztani is az amerikai államokat, és csak az északi államokban felszabadítani a rabszolgákat.Ezt a megoldást is próbálták a déli államok megvalósítani, hiszen ki akartak lépni az Unióból. A szupertoleráns északi liberálisok miért nem fogadták el, hogy a déli államokban másképp akarnak élni? Mindenkinek joga, hogy eldöntse, kikkel akar együtt élni. Ezt az alapvető jogot már akkor is, és ma is lábbal tiporják a liberálisok. Volt egy Lincoln nevű gazember, aki vezette az északi csapatokat, és tudta, hogy a katonái nem harcolnának a feketék felszabadításáért. Ezért titokban írta meg a rabszolgaellenes törvényt, és közben azt hazudta a csapatainak, hogy a déli államok kilépése ellen kell harcolni, nem a rabszolgákért. Az eredmény több mint egymillió halott volt, a legvéresebb háború Amerika történelmében. 

A győztes északi csapatok végül elérték, hogy megszűnjön a feketék rabszolgatartása, és az afró-amerikaiak egyenlő jogú polgárként élhessenek tovább az országban.Ennek az egyenjogúságnak az lett az eredménye, hogy az egykori rabszolgák elszaporodtak, sok helyen ma már többségben vannak és a fehér lakosság elmenekülni kényszerül, ha nem akar a feketék által elkövetett bűnözés áldozatává válni.  Egyik amerikai nagyvárosban sem működik a liberálisok által megálmodott multikulti keveredés. Sokkal inkább a gettósodás és konfliktusok jellemzőek, a hétköznapi együttélés nem működik ilyen eltérő kultúrával, identitással és mentalitással rendelkező népcsoportok között. Rendszeresek a lázadások, fosztogatások, gyújtogatások a fekete lakosság részéről, mert minden alkalommal, ha a rendőrség egy fekete bűnözővel konfliktusba kerül, akkor azonnal tüntetések kezdődnek. Több száz éves konfliktus ez, aminek a gyökere abban alapszik, hogy feketék és fehérek nem tudnak békében együtt élni. Hiába erőltetik a liberálisok a keveredést, a lakosság nem akarja. Nem csak Amerikában jelent ez problémát, hiszen láthattuk Európában is pl. a balkáni államok szétesését, miután ott is háborúba torkollott az emberekre ráerőltetett többnemzeti keveredés. Mikor fogják végre megérteni a liberálisok, hogy nem működik az utópiájuk? A feketék sem akarják ezt, az ők oldalukról is ugyanaz a gyűlölet látszik: Tavaly nyáron történt, hogy egy fekete mesterlövész lelőtt öt fehér rendőrt, akik amúgy egy feketék által szervezett tüntetést biztosítottak. Az elkövető nem csinált titkot abból, hogy kifejezetten fehéreket akart megölni, lehetőleg rendőröket. Vagyis egy fekete rasszista gyilkosságsorozat történt. És hogyan reagált erre a hivatalban lévő elnök, minden idők legfantasztikusabb elnöke? Nos, Barack Obama általában elítélte az erőszakot, de egyetlen árva szóval sem említette a fekete rasszizmus elfogadhatatlanságát.

Az előrejelzések szerint 2042 után kisebbségbe szorul az Egyesült Államok fehér bőrű lakossága. A színes bőrű kisebbségek hamarosan a lakosság 55 százalékát teszik majd ki. A latinok jelenlegi 15 százalékos lakosságaránya 30 százalék lesz 2050-re, a feketék aránya kis mértékben 15 százalékra, az ázsiaiaké 4-ről 9 százalékra emelkedik. Ez előrelátható lett volna: ha alacsonyabb életszínvonalú és ezáltal magasabb szaporulattal rendelkező népcsoportokat engednek be az országba, és teszik őket teljes jogú állampolgárrá, akkor a magasabb életszínvonalú többség pár évtizeden belül kisebbségé válik. Nem csak Amerikában látható ez a folyamat: Erdélyben például a 18./19.században olcsó munkaerőként beengedett román parasztok és pásztorok gyorsan elszaporodtak és 1900 körül már az országrész lakosságának többségét alkották. Ugyanez történik jelenleg Európában is: Németországban ma több mint 17 millió bevándorló vagy azok leszármazottja él, arányuk így eléri a 21 százalékot. Ausztriában az utóbbi 10 évben megduplázódott a muzulmán vallású lakosság aránya. Brüsszelben évek óta Mohammed az újszülötteknek adott leggyakoribb név.

Pedig lehetne tanulni az említett történelmi példákból. Látni, hogy a rabszolgák és olcsó munkaerőként beengedett idegenek gyorsan többséggé válnak. Látni, hogy a több ezer év alatt felépített európai kultúrát és civilizációt egy emberöltő alatt lerombolják. Nem csak látni kellene, hanem előre látni, és megakadályozni is.Aki meg agymosott liberális és nem akarja látni ezeket a folyamatokat, nem akar tanulni a történelemből, annak ajánlom, hogy legalább olvasson: például Houellebecq "Behódolás" című könyvét. Vagy akár Csányi Vilmos cikkeit is:"...a muszlimok befogadása évtizedek alatt sem sikerült a franciáknak. És nem sikerül Németországnak sem, ahol a négymillió török a mai napig idegen test. Igazából sehol Európában nem sikerült a befogadás. Egy francia fickó könyvet írt arról, hogy a hazája képtelen beolvasztani a még múlt században ipari munkásnak odahívott rengeteg arabot és a leszármazottaikat. A szerző szerint Európának néhány évtizeden belül menthetetlenül vége, mert nem fogja föl, hogy az iszlám a szelídebb változatában is rendkívül erőszakos kultúra, amit, ha beengednek, mindent elnyel".

Az Amerikaiak megvívtak egy polgárháborút a behurcolt feketék miatt. Európában ez még hátravan, mert az emberiség nem tanul a történelmi hibáiból. Egyszerű lenne megoldani az egész rasszizmus-kérdést, mert lenne lehetőség arra, hogy külön országokban éljenek a különböző népcsoportok. Ez a kézenfekvő megoldás ma már senkinek nem jut eszébe, mert a libsik elterjesztették azt a gondolatot, hogy a multikulti keveredés milyen jó. Ha meg valaki megkérdőjelezi ezt, akkor lerasszistázzák. Miért lenne jobb ez a multikulti együttélés, ha csak erőszakot szül?

Sajnos a liberálisokkal való párbeszéd egyre fölöslegesebbnek tűnik, hiszen ők meggyőzhetetlenek. Véget kell vetni a beszélgetésnek. A liberalizmus elért minden gyilkos, embertelen, tömegpusztító ideológia végpontjához.  Nem pazarolhatunk energiát többé arra, hogy őrültekkel vitatkozzunk, akik azt kívánják tőlünk, hogy mindent adjunk fel, ami alapján eddig meghatároztuk magunkat, ami alapján eddig éltük az életünket. A “liberális értékek” elfogadása egyenlő a terror elfogadásával, az emberi lét feladásával. Ezek az emberek hülyének néznek minket, és ha engedjük, akkor azok is vagyunk. Charlottesville-ben kemény válasz született ezekre a kérdésekre: a balliberális tüntetők közé hajtott autójával egy fanatikus republikánus, akinek elege lett a liberálisokból. Ezzel a tettel sajnos további radikalizálódást fog kiváltani, de meg kell érteni, hogy minden fajta erőszak (a ballibek agresszív térfoglalása is) erőszakot szül, és egyre többen vagyunk, akik - ha nem is értünk egyet az ilyen tettekkel - megértést érzünk irántuk.

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/charlottesville-i-pokol-a-tuntetok-koze-hajtott-egy-auto-1401287

https://vs.hu/kozelet/osszes/minden-otodik-nemetorszagi-bevandorlo-0917

http://mandiner.hu/cikk/20170804_megduplazodott_a_muszlimok_szama_ausztriaban_2001_ota 

http://24.hu/kozelet/2017/08/10/csanyi-vilmos-a-magyar-politika-azon-sirankozik-hogy-egyre-kevesebben-vagyunk-en-inkabb-azon-hogy-egyre-hulyebbek-vagyunk/