A magyar Tinder-swindler

elefant_no_csalo.png

Gondolom sokan láttátok a Tinder csaló című filmet, de ha nem, akkor itt megnézhető:

https://ok.ru/video/3715941796563

"A modern szerelem veszélyesnek bizonyul az internetes randizás korában, ahol nem minden arany, ami fénylik. A Tinder-csalóként ismert férfi milliókat csalt ki a fiatal nőktől, akiket elcsábított, jelenleg pedig több országban is menekül az igazságszolgáltatás elől. Egyetlen húzás örökre megváltoztathatja az életed. Ez az a tündérmese, amelyből rémálom lett. Kövesd három nő történetét, akik szerint eljött a bosszú ideje."

Szerencsétlen magányos emberek becsapása és anyagi lehúzása régi módszer, létezett ez már száz éve is. Kicsit átalakultak a módszerek és az eszközök az online világban, a csalóknak könnyebb dolga van manapság. Én is megtapasztalom néha, van bőven társkeresési tapasztalatom, de nekem elég könnyű kiszűrni a csalókat. Facebook csoportokban látok néha férfi-bemutatkozásokat is, amik megmosolyogtatnak. Ilyesmi, ehhez hasonlóak:

A nevem Giacomo. Feketeöves karate-mester, többszörös olimpikon. Agysebésznek készültem, de most már startup vállalkozásoknak adok tanácsokat és tőzsdei befektetések szakértője vagyok. Van egy kávézóm New Yorkban, egy villám Toscanaban, egy penthouse lakásom Párizsban. Rafting túravezető is vagyok, síoktató és hegyimentő. Rendszeresen járok operába, színház bérletem van, és kedvenc zeneszerzőm Boccherini. Romantikus filmeket szoktam nézni, és érdekel a spiritualitás, joga, meditáció. Most éppen Dubaiból repülök egy titkos Izraeli kommandós bevetésre, ahol ejtőernyővel fogunk leugrani, és gyakorlatból egy erődöt elfoglalni.

Ehhez persze társulnak Armani-öltönyös, BMW-Mercedes-Ferrari-Lamborghini fotók is, illetve tetkós-izmos-sportos-sármos-pálmafás-tengerpartos-vagánysérós kedvcsináló képek is. Aztán pár levélváltás után megirja a kiszemelt áldozatnak, hogy: Kedves Jolánka Pesterzsébetről, te vagy álmaim nője. Imádlak, szeretlek. Kérlek utalj át kétmilliót, majd megadom. És Jolánka természetesen átutalja.

Nem tudom, mit lehet ilyenekhez hozzáfűzni, ez valamilyen "szimbiózis" a csalók és áldozatok között. Lehet, hogy megérdemlik egymást. A becsapott nőknek legalább volt egy csodás idejük egy csodás pasival, luxus-utazásokkal és szép élményekkel. Sokba kerül, de örök élmény :)

De nem is ezért írok erről a témáról, hanem a 2022.06.13-i Kékfény adásban látottak miatt. A magyar Tinder-swindler a fenti képen látható nő, akit 2 év börtönre ítéltek, mert több társkereső férfit becsapott, kifosztott, szerelmet és házasságot ígérve nekik. Ezen a fotón nem látszik, de az a nő minden dimenzióban kb. 150 cm széles/magas/mély. Jobbról balra, elölről hátra, fentről le. A döbbenet még nagyobb volt, mikor meghallottam, hogy nyolc osztályt végzett. Ez a nő hogyan tudott férfiakat elcsábítani? Hiszen borzalmas! 

Értem én, hogy vannak társadalmi rétegek, ahol még ez is elfogadható… de valahogy mégis elképesztőnek tartom. Milyen sok szerencsétlen magányos férfi lehet, ha még ezt is bevállalják. Itt valamilyen durva aránytalanság alakulhatott ki a férfi-női kereslet-kínálatban, az a gyanúm. Rengeteg olyan nő lehet, aki jól elvan egyedül, nem akar senkivel együtt élni, berendezkedett a szingli életmódra, egyedül neveli gyerekeit, stb. Emiatt ugyancsak rengeteg magányos férfi van, akik viszont nem akarnak egyedül megöregedni, akik nem olvassák a női magazinokat a szingli lét előnyeiről, akik egészséges, normális emberek, és ezért társas életet akarnak élni. De nem jut nekik nő, mert a nők meg inkább egyedül öregednek meg és lesznek olyan nénik, akiket gyakran látni a villamoson saját magukkal társalogni.

Sikeres a femináci-libsi agymosás, sikeresen bebeszélték a nőknek, hogy minden férfi bántalmazó, ha nem fogad szót a nőnek, minden férfi fölösleges, mert a független, önálló, erős nő férfi nélkül is boldog és boldogul, minden férfi csak egy kolonc a nyakadon, akit kerülgetni kell a lakásban. Sok ezer év evolúciót próbálnak felülírni ezzel az agymosással, és rengeteg magányos, boldogtalan ember az eredménye. A femináci agymosásra reagálva kialakult egy ellenmozgalom is, a MGTOW (Férfiak, akik saját útjukat járják), de messze nem annyira elterjedt és sikeres a férfiak körében ez a szingli életre buzdító propaganda. A nőket sikeresen megfertőzték, ezért van ez a döbbenetes aránytalanság, hogy a magyar társkereső piacon egy ilyen víziló is “álomnő” lehet, aki sorozatosan csapja be a férfiakat.

Érdemes Kékfényt nézni, az egyetlen műsor a tévében, ami a valóságról szól. Ajánlom minden társadalomtudománnyal, szociológiával, pszichológiával, politikával, joggal foglalkozó “szakembernek”, akik fentről a Rózsadombról szemlélik a rögös valóságot.