Újságírónő

ujsagirono.jpgMegismerkedtem egy újságírónővel. Eleinte egész jól elcsevegtünk messengeren, aztán szóba került a politika. Hát, hogy is mondjam: a balliberális hisztérika állatorvosi lova bukott ki, minden tünetet produkált a kedves újságírónő, ami már olyan ismerős, sokszor látott magatartás:

  • Téves következtetés levonása, aztán vitatása: rákérdez a migránskérdésre, és arra, hogy Orbánnal egyetértek-e. Mivel egyetértek, ezért megpróbál meggyőzni arról, hogy az Orbánpropaganda áldozata vagyok. Ez baromság, mert én gyerekkorom óta megtapasztaltam, hogy nem működik a multikulti. Éltem románok és cigányok között, nem kérek belőle. 30 éve vagyok multikulti és migránsellenes. Hol volt akkor még az Orbánpropaganda? Az, hogy migránsellenes vagyok, és ebben egyezik a véleményem Orbánnal meg a lakosság kétharmadával, az nem azt jelenti, hogy az Orbánpropaganda miatt vagyok migránsellenes. Tévedett az újságírónő, de képtelen elismerni, vitatja. Ő soha nem téved.
  • Arrogáns, lekezelő, kioktató magatartás: Ne higgyek el mindent, amit olvasok… (itt is tévesen feltételezi, hogy csak Orbánpropagandát olvasok) ő külföldi sajtót is olvas, jobban értesült. Svédországban élnek rokonai és nekik csak jó tapasztalataik vannak migránsokkal. Ő „az emberekkel beszél” és nem migránsellenes propaganda alapján alakítja ki véleményét. Itt visszakérdezek, hogy vajon azokkal a szülőkkel is beszélt-e, akiknek a gyerekeit Manchesterben iszlám terroristák felrobbantották egy koncert alatt? Erre persze nincs válasz. Ő független-objektív, toleráns, előítélet-mentes ejropéer, nem olyan előítéletes mucsai paraszt mint én. Észre sem veszi, hogy mennyire nincs helyén egy ilyen csetelésben ez a magas lóról történő kioktatás kettőnk viszonyában.
  • Projekció, támadás feltételezése, ellentámadás: miután jól kioktatott, hogy én mennyire rosszul gondolom, és ő mennyire jól gondolja, még meg is sértődött, hogy miért vitatkozok vele? Micsoda viselkedés egy nővel szemben, hogy nem adok neki igazat és ellentmondok? Ez már verbális bántalmazás, kérem! Teljesen beleélte magát a sértődöttségbe, az áldozatszerepbe, és rám vetített egy bunkó bántalmazó szerepet. Ő az agymosott, kioktató libsi propagandista, de engem vádol meg ezzel, rám vetiti a saját viselkedését. Hisztérikusan próbált meggyőzni az igazáról, teljesen felhúzta magát, miközben nekem mondta, hogy nyugodjak le (teljesen nyugodt voltam) és mikor kifogyott az érvekből, a végén még azt is felhozta, hogy a gyereke lázas, ne vitatkozzak már vele. Áldozatszerep a köbön. Gyereket pajzsként használja. Hú, de ismerős ez nekem!
  • Mellébeszélés, relativizálás, magyarázkodás: ő nem is azt mondta, amit mondott, nem is úgy értette. Nem is akart kioktatni. De vannak jó migránsok is. Szegények a háborúból menekülnek, nők és gyerekek. Erre a válaszom: 90%-ban fiatal férfiak a menekültek. Olyan férfiak, akik aztán nőket és gyerekeket erőszakoltak meg Németországban. Szilveszter Kölnben, például. Másrészt: igen, háborúból menekülnek, de miért nem maradnak a szomszédos muszlim országokban? Libanon, Jordánia, Irak, Szaud Arábia, Törökország, stb. Ott nem okoznának konfliktusokat, testvéreik között élhetnének.  
  • Orbán miatt Magyarország diktatúra, nem jogállam és az újságírók reszketnek: Ő személyesen átélte, hogy Tatabányán volt valami Plaza építkezés körüli mutyi, de nem merte megírni az újságban, mert valamilyen rendezvényen „Martens bakancsos” embereket látott és ezt megfélemlítésnek érezte. Hát nem paranoiás szegény? Basszus, én éltem diktatúrában, Ceausescu alatt, tudom, hogy apámat lehallgatták, bevitték a Securitatéra, voltak nálunk házkutatások. Ez volt diktatúra, nem a mai Magyarország!
  • Ő nem fogadja el a megfélemlítés semmilyen formáját. Vajon mire gondolt? Martens bakancs? Tudod mi a megfélemlítés, kiscsillagom? A sok terrortámadás, a sok száz halott Párizsban, Brüsszelben, Nizzában, Manchesterben, Bécsben… már elfelejtetted? Kis emlékeztető: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Az_Iszl%C3%A1m  https://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Iszlamista_terror

Tényleg nem értem ezeket az embereket. Nekem nincs szükségem Orbánpropagandára, hogy lássam a multikulti csődjét. Van 48 év élettapasztalatom, ebből alkotom a véleményemet. Nincs szükségem kioktató újságírókra, akik egy ideológiai szemüvegen keresztül látják a világot és próbálják nekem beadagolni, mint a bébipépet. Nem kell nekem senkinek a jól megrágott, előreemésztett véleménye. Miközben veri a mellét, hogy ő független objektív, megpróbálja rám tukmálni a libsi sorospropaganda velőjét, és meg van sértődve, mikor nem sikerül neki. Mindenféle ellenérvekkel támad: én erdélyi vagyok, tehát tulajdonképpen migráns!!?? Elképesztő butaság, tudatlanság, rosszindulat. Erdély ezer évig Magyar föld volt, az erdélyiek sokkal inkább magyarok, mint egy ilyen libsi-liba. És rátesz még egy lapáttal: mit szólnék ahhoz, ha ő előítéletes lenne erdélyiekkel szemben? Élvezettel felsorolja a legocsmányabb, hazug előítéleteket erdélyiekről: erőszakosak, bűnözők, bántalmazók. A sorok között látszik, hogy ő ezekben hisz.. de persze ő nem előítéletes :) Nos, az előítéletekkel kapcsolatban már írtam itt részletesen: https://geiger.blog.hu/2017/08/19/a_buszkeseg_napja

Mindenki előítéletes. Én élettapasztalatnak nevezem, nem előítéletnek. 48 év alatt megtapasztaltam, hogy a cigányok kilencvenvalahány  százaléka számomra elfogadhatatlanul viselkedik. Ezért nem akarok velük együtt élni. De ugyanez igaz Románokra, vagy iszlám országokból származó migránsokra is. Azok az érvek, amikkel ilyenkor a libsik jönnek, csak megmosolyogtatnak: igen, de vannak jó cigányok is, és rossz magyarok. Ez az ellenpélda. És, ez mit változtat? Semmit. Az a 48 év élettapasztalatból származó statisztikám, hogy a cigányoknál mondjuk 90%-10% az elfogadhatatlan-elfogadható viselkedés aránya, a magyaroknál és más európai civilizált népeknél meg fordítva, 10% a 90%-hoz. Ennyi. Igen, vannak kivételek, vannak jó migránsok, vannak jó cigányok. ÉS? Ez kit érdekel? Engem az érdekel, hogy a szomszédom 90% valószínűséggel vagy 10% valószínűséggel fog meglopni, kirabolni, megerőszakolni, stb. Ezért nem kell nekem multikulti. Én európai, civilizált népekkel akarok együtt élni, és nem kínlódni olyanokkal, akiknek teljesen más a mentalitása, kultúrája, értékrendje, viselkedése. Csányi Vilmost idézve: „Egyszerűen csak az a helyzet, hogy ha megengedem, hogy a nagyon eltérő kultúrák egy államban egymás mellett legyenek, akkor megágyazok bizonyos konfliktusoknak, amit jobb lenne elkerülni. Úgy gondolom, hogy minden kultúra egyedi és érdekes érték. Ahogyan vannak különböző növények és állatok, és azokat nem akarjuk összeolvasztani, mert beilleszkednek valamilyen ökológiai rendszerbe, úgy a kultúrákkal is hasonló a helyzet. Az ember emellett territoriális lény. Nincs olyan kultúra, ami nem tartozik valamilyen területhez.”

Ezt szerintem mindenki megérti, aki nem libsi agymosás áldozata. Mennyire öntelt, álszent, hazug idióták a libsik, Istenem! Jobb embernek hiszik magukat, akiknek feladatuk másokat kioktatni…  És teljesen felháborodnak, mikor tükröt tartok eléjük… nulla önismerettel rendelkeznek, egy idealizált képet alkotnak magukról, és küldetésüknek tartják, hogy a társadalmat megváltoztassák, mindenkiből olyan "jó" embert csináljanak, mint amilyennek ők magukat hiszik..

Az ismerkedésünk az újságírónővel így rövidre zárult, ez is rapid-randi lett. Picit sem bánom :)